Όταν μια γυναίκα ποθεί με όλη της την ψυχή ένα παιδάκι, η αγωνία κάθε μήνα κορυφώνεται. Θέλει να μάθει όσο το δυνατόν γρηγορότερα αν τα κατάφερε σε αυτόν τον κύκλο, αν έμεινε έγκυος και μέσα της μεγαλώνει ένα θαύμα.

Το πρόβλημα είναι ότι τα πρώιμα σημάδια εγκυμοσύνης δεν είναι πολύ χαρακτηριστικά και μοιάζουν με αυτά της αναμενόμενης περιόδου. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι να μάθετε αν είστε έγκυος από πολύ νωρίς, όμως προηγουμένως πρέπει να ξεδιαλύνουμε μερικούς μύθους.

Στη Hometest ξέρουν καλά πώς να βοηθήσουν μια γυναίκα να μείνει έγκυος με φυσικό τρόπο και μας εξηγούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε.

Δεν υπάρχει εγκυμοσύνη 2 εβδομάδων…

Μπορεί να σας ακούγεται εξωφρενικό, αλλά μία εγκυμοσύνη ξεκινάει κατευθείαν από τις… 4 εβδομάδες. Και αυτό επειδή οι γιατροί μετρούν την ηλικία του εμβρύου από την τελευταία περίοδο.

Επομένως, στις 2 εβδομάδες του κύκλου συμβαίνει η ωορρηξία, άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για συμπτώματα εγκυμοσύνης 2 εβδομάδων, αλλά για συμπτώματα ωορρηξίας, όπως η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, η έντονη ερωτική διάθεση και ο πόνος χαμηλά στην κοιλιά.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να ψάχνετε με αγωνία τα συμπτώματα ωορρηξίας, αφού μπορείτε να μάθετε πολύ εύκολα, γρήγορα και οικονομικά με τα τεστ ωορρηξίας της Hometest πότε έχετε ωορρηξία. Έτσι, προγραμματίζετε τις επαφές ανάλογα και αυξάνετε κατακόρυφα την πιθανότητα εγκυμοσύνης.

Ας επιστρέψουμε, όμως, στα πρώιμα σημάδια εγκυμοσύνης!

Τα πρώτα συμπτώματα εγκυμοσύνης

Το ωάριο γονιμοποιείται όταν συμβαίνει ωορρηξία και στη συνέχεια ταξιδεύει από τις σάλπιγγες στη μήτρα για περίπου μία εβδομάδα, οπότε και εμφυτεύεται στο ενδομήτριο. Συνεπώς, η εγκυμοσύνη ξεκινάει τότε, δηλαδή περίπου στις 3 εβδομάδες του κύκλου.

Τότε είναι που μπορεί να δείτε το πρώτο και το πιο αξιόπιστο σύμπτωμα εγκυμοσύνης: την αιμορραγία εμφύτευσης. Καθώς το γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται στη μήτρα, μπορεί να υπάρξει μια ελαφριά αιμορραγία μερικών σταγόνων. Αυτό είναι και το μοναδικό σύμπτωμα που δεν μοιάζει με της επικείμενης περιόδου και εμφανίζεται τόσο νωρίς.

Τα υπόλοιπα συμπτώματα εγκυμοσύνης κάνουν την εμφάνισή τους αρκετές ημέρες μετά την εμφύτευση. Και αυτό επειδή με την εμφύτευση ξεκινάει η έκκριση της β-χοριακής γοναδοτροπίνης, η οποία πρέπει να φτάσει σε κάποια επίπεδα, για να δώσει συμπτώματα.

Τέτοια συμπτώματα είναι:

  • Κράμπες και ελαφρύς πόνος στην κοιλιά

  • Καούρες και αίσθημα καύσου στο στομάχι και τον οισοφάγο

  • Εναλλαγές διάθεσης

  • Πόνος στο στήθος

  • Πρήξιμο

  • Πονοκέφαλος

Άλλα συμπτώματα, όπως η κλασική ναυτία, εμφανίζονται αργότερα στο πρώτο τρίμηνο, συνήθως μετά την 6η εβδομάδα, χωρίς φυσικά να αποκλείεται να εμφανιστούν και νωρίτερα.

Γίνεται, λοιπόν, ξεκάθαρο ότι είναι αρκετά δύσκολο για μια γυναίκα, όσο καλά και αν γνωρίζει το σώμα της, να διακρίνει μεταξύ των συμπτωμάτων εγκυμοσύνης και προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου.

Ο πιο αξιόπιστος τρόπος να σταματήσετε την αγωνία σας και να μάθετε αν είστε έγκυος είναι με τα έγκυρα τεστ εγκυμοσύνης της Hometest που ανιχνεύουν την κύηση ήδη πριν από την πρώτη μέρα καθυστέρησης.

Μάλιστα, τα τεστ είναι τόσο οικονομικά, ειδικά αν πάρετε τεστ εγκυμοσύνης σε ταινίες, που μπορείτε να ξεκινήσετε από νωρίς να κάνετε τεστ, ώστε να μάθετε αμέσως αν είστε έγκυος. Δείτε περισσότερα.