Στις 4 Ιουνίου 2023 θα σχηματιστεί η Πανσέληνος στις 13ο 18΄ στον άξονα Τοξότη-Διδύμων και είναι η Πανσέληνος της «φράουλας» ή του «μελιού», όπως είθισται να ονομάζεται το πρώτο ολόγιομο φεγγάρι του καλοκαιριού. Είναι ένα φεγγάρι δυνατό και έντονο που μας καλεί να δούμε με αισιοδοξία τη μεγάλη εικόνα και να μην είμαστε κοντόφθαλμοι.

Η Πανσέληνος είναι πάντα η εποχή της κορύφωσης και της εκπλήρωσης για ό,τι ξεκίνησε στη Νέα Σελήνη που προηγήθηκε. Και η συγκεκριμένη Πανσέληνος που πραγματοποιείται στον άξονα Τοξότη-Διδύμων μας καλεί να διαχειριστούμε ό,τι σχετίζεται με τη μάθηση, τη γνώση, την περιπέτεια, την επικοινωνία, το μοίρασμα και τη μετακίνηση. Οι Δίδυμοι αντιπροσωπεύουν το «κατώτερο μυαλό» και ο Τοξότης το «ανώτερο πνεύμα». Κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου ο Ήλιος θα βρίσκεται στους Διδύμους, το ζώδιο που μας προτρέπει να σκεφτόμαστε λογικά, ενώ η Σελήνη στον Τοξότη θέλει να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις με ευρεία αντίληψη, να έχουμε πίστη και να εμπιστευόμαστε τη διαίσθηση μας. Η Πανσέληνος μας καλεί να βρούμε τη χρυσή τομή σε αυτές τις ενέργειες, να επικοινωνήσουμε τις σκέψεις μας και να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας για να μην μας πνίξουν. Συνήθως κατά τη διάρκεια των Πανσελήνων υπάρχει συναισθηματική φόρτιση και ένταση, όμως ο Τοξότης είναι ένα αισιόδοξο ζώδιο που θέλει να επικεντρωθεί μόνο στα θετικά, επομένως με την Πανσέληνο στον Τοξότη μπορούμε να ανοίξουμε το μυαλό μας και να μην μένουμε κολλημένοι στα προβλήματα, αλλά να εστιαστούμε στα καλά που έχει η ζωή μας. Αυτή η οπτική μπορεί να δώσει νέες προοπτικές και νέες κατευθυντήριες για το πώς θα βγούμε από το σκοτάδι.

Το ζητούμενο της Πανσελήνου

Η Πανσέληνος στον Τοξότη, το ζώδιο που κυβερνάται από τον πλανήτη της τύχης και της επέκτασης Δία, θα φέρει ελπίδα και αισιοδοξία σε όλους και την πίστη να αντιμετωπίσουμε όσα εμπόδια και αν προκύψουν. Βέβαια, η αισιοδοξία μπορεί να λειτουργήσει και αρνητικά, καθώς μπορεί να πάρουμε ρίσκα αλόγιστα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε. Γενικά όμως θα είμαστε πιο δυναμικοί και ενθουσιώδεις και θα έχουμε άρνηση σε κάθε είδους περιορισμό. Είναι μια καλή στιγμή για εξόδους, πάρτι, ταξίδια και διασκεδάσεις, αλλά μπορεί να υπάρξουν και συγκρούσεις, διότι όλοι θα θέλουν να επιβάλουν τη δική τους άποψη. Το ζητούμενο της Πανσελήνου είναι να καταφέρουμε να δούμε το μέλλον χωρίς αγκυλώσεις και περιορισμούς. Ακόμα κι αν δεν έχετε συγκεκριμένους στόχους ή σχέδια, αυτή η Πανσέληνος στον Τοξότη θα σας εμπνεύσει για να διευρύνετε τους ορίζοντές σας, τις αντιλήψεις σας και να προσεγγίσετε τη ζωή με υγιή αισιοδοξία. Είναι η κατάλληλη στιγμή να πάτε μια εκδρομή, μια βόλτα στην παραλία, να δείτε μια παράσταση, να βγείτε έξω, να διασκεδάσετε, να ζήσετε μια περιπέτεια, να λύσετε γρίφους και κουίζ, να σχεδιάσετε τις διακοπές σας, να διαβάσετε, ή να επισκεφτείτε μια τοποθεσία με διαφορετική κουλτούρα από τη δική σας ή να δοκιμάσετε μια ξένη κουζίνα.

Οι όψεις της Πανσελήνου

Η Πανσέληνος σχηματίζει δύο σημαντικές όψεις, ένα θετικό τρίγωνο με τον πλανήτη της ορμής, της δράσης και της διεκδίκησης, τον Άρη, και ένα τετράγωνο με τον πλανήτη των κανόνων και της πειθαρχίας, τον Κρόνο.

Το τρίγωνο της Πανσελήνου με τον Άρη θα αυξήσει τη δράση και τον ενθουσιασμό για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε, αλλά θα αυξήσει και την ένταση στα συναισθήματα μας και έτσι θα παθιαζόμαστε με ό,τι καταπιανόμαστε. Η ισχυρή θέληση σε συνδυασμό με την ορμή θα μας βοηθήσει να είμαστε άμεσοι στις αποφάσεις μας και αποτελεσματικοί στη δράση μας.

Το τετράγωνο της Πανσελήνου με τον Κρόνο που βρίσκεται στους Ιχθύς δείχνει κάποιες δυσκολίες, τις οποίες όμως θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με τόλμη. Αυτή η όψη ίσως φέρει στην επιφάνεια κάποιες προβληματικές καταστάσεις που διαιωνίζονται και ήρθε η ώρα να λυθούν και να πάμε παρακάτω. Καλούμαστε λοιπόν να κάνουμε σημαντικές αλλαγές προκειμένου να λειτουργήσουν όλα καλύτερα στη ζωή μας και να επανεξετάσουμε τις προτεραιότητες μας. Για να έρθει η εξέλιξη θα πρέπει να αποκαταστήσουμε την ισορροπία στους σημαντικούς τομείς της ζωής μας.

Την ίδια ημέρα σχηματίζεται και η σύνοδος Ερμή-Ουρανού που μπορεί να φέρει εξελίξεις, απρόσμενες καταστάσεις, παρορμητικότητα, επαναστατικότητα, αλλά και αποκαλύψεις που μπορεί να λειτουργήσουν καθοριστικά για το μέλλον μας. Θα έχουμε την επιθυμία για αλλαγή σε όλους τους τομείς της ζωής μας, στην εργασία, στις σχέσεις, στα οικονομικά, και ίσως θα γίνουμε και επιρρεπείς στο να πάρουμε ρίσκα για να ξεφύγουμε από τη στασιμότητα και να βρούμε την πρόοδο. Ωστόσο θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ιδιαίτερα σε οικονομικά ρίσκα και βιαστικές αποφάσεις, διότι και ο Δίας που είναι κυβερνήτης της Πανσελήνου θα μας φουσκώσει λίγο τα μυαλά. Παράλληλα αυτή η όψη κάνει τη σκέψη μας δημιουργική και μπορεί να βρούμε απίθανες λύσεις σε προβλήματα που μας απασχολούν, πρωτότυπες ιδέες για να εξελίξουμε τη δουλειά μας ή να υιοθετήσουμε μια διαφορετική προσέγγιση για να ανανεώσουμε τις σχέσεις μας. Επίσης, είναι μια ωραία όψη για να αλλάξουμε τα πράγματα στο σπίτι, να αναδιακοσμήσουμε τον χώρο μας με πρωτότυπες ιδέες, αλλά και να τον κάνουμε πιο «έξυπνο» μέσω της τεχνολογίας.

Ποιοι επηρεάζονται

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 13 μοίρες και 18 λεπτά του Τοξότη και επηρεάζει πιο έντονα τα μεταβλητά ζώδια, δηλαδή Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς με γενέθλια στο δεύτερο δεκαήμερο και συγκεκριμένα όσους έχουν γεννηθεί από τις 10 έως στις 16 μοίρες των ζωδίων τους. Αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια στις συγκεκριμένες μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα 4 ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από την Πανσέληνο στον άξονα Τοξότη-Διδύμων

ΔΙΔΥΜΟΙ

Μια Πανσέληνος στα γενέθλια σας ακριβώς στο απέναντι ζώδιο από το δικό σας, τον Τοξότη, δεν επηρεάζει μόνο τις επόμενες ημέρες, αλλά ολόκληρη τη γενέθλια χρονιά σας αν είστε γεννημένοι από τις 10 μέχρι τις 16 μοίρες του ζωδίου σας. Φυσικά όλοι οι Δίδυμοι θα επηρεαστείτε, αλλά εσείς του δεύτερου δεκαημέρου θα νιώσετε περισσότερο την ενέργεια του φεγγαριού. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος πραγματοποιείται μέσα στον τομέα των σχέσεων, των συνεργασιών και των σημαντικών άλλων στη ζωή σας και θα κληθείτε να συνειδητοποιήσετε πολλά πράγματα και να πάρετε αποφάσεις για την πορεία των σχέσεων σας, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, και να κάνετε κάποια ξεκαθαρίσματα προκειμένου να προχωρήσετε μπροστά και να εξελιχθείτε. Αν δεν είστε ευτυχισμένοι στον γάμο σας, αν η σχέση σας έχει βαλτώσει και η ρουτίνα σας έχει κουράσει, ή αν δεν λαμβάνετε από τις συνεργασίες σας αυτό που επιθυμείτε, η Πανσέληνος στον Τοξότη θα φωτίσει όλα αυτά τα σημεία που λείπουν από τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας και θα σας πιέσει να κάνετε βήματα μπροστά. Μάλιστα επειδή ο κυβερνήτης σας Ερμής είναι σε σύνοδο με τον πλανήτη των εκπλήξεων, τον Ουρανό, μπορεί να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία λόγω κάποιας αποκάλυψης ή η άλλη πλευρά ξαφνικά να πυροδοτήσει μια κατάσταση και να σας φέρει προ τετελεσμένων αποφάσεων και εσείς να κληθείτε προσαρμοστείτε σε αυτές. Ό,τι και αν συμβεί να θυμάστε ότι δεν πρέπει να κρύψετε αυτό που νιώθετε, ούτε να ωραιοποιείτε τις καταστάσεις. Η αλήθεια είναι σημαντική για την υγεία σχέσεων και συνεργασιών. Είναι η στιγμή λοιπόν να δείτε κατά πρόσωπο αν έχει μέλλον μια σχέση ή μια συνεργασία, αν πραγματικά ταιριάζετε και μπορείτε να συνεννοηθείτε και αν αξίζει τον κόπο να συνεχίσετε. Το τρίγωνο της Πανσελήνου με τον Άρη θα σας γεμίσει με θάρρος για να διεκδικήσετε αυτό που σας αξίζει και όχι να κάθεστε και να υπομένετε καταστάσεις που δεν σας εκφράζουν. Βέβαια, δεν χρειάζεται να τσακωθείτε ή να βγάλετε τον κακό σας εαυτό, με ψυχραιμία αποχωρήστε και κοιτάξτε το μέλλον με αισιοδοξία. Προσοχή στην υγεία!

Αν είστε γεννημένοι στο 2ο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τις 10 μέχρι τις 16 μοίρες του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις συγκεκριμένες μοίρες πατήστε εδώ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Πανσέληνος στις 04/06 επηρεάζει τον τομέα οικογένειας-σπιτιού και εξ αντανακλάσεως τα επαγγελματικά σας. Αυτό το φεγγάρι θα σας κάνει να αναζητάτε τη συναισθηματική ασφάλεια στη ζωή σας και αν οι γύρω σας ανταποκριθούν και σας την προσφέρουν, τότε θα συσφίξετε τις σχέσεις σας και θα βρείτε την ηρεμία σας. Αν όμως ζείτε σε ένα περιβάλλον τοξικό θα δυσανασχετήσετε και θα υπάρξουν αντιδράσεις. Μπορεί να κάνετε παράπονα στην οικογένεια σας και να προκληθούν εντάσεις με συγγενείς ή άτομα με τα οποία συμβιώνετε, αφού θα είστε πολύ συναισθηματικοί και οι αντιδράσεις σας θα είναι παθιασμένες. Μπορεί, από την άλλη, να πιεστείτε να πάρετε μια απόφαση ή να βρεθείτε αντιμέτωποι με κάποιο δίλημμα ξαφνικά σε επαγγελματικό επίπεδο. Η κατάσταση θέλει ψυχραιμία και αισιοδοξία. Σίγουρα αν ζείτε ή εργάζεστε σε ένα περιβάλλον που δεν αντέχετε άλλο θα πρέπει να δείτε τι θα κάνετε, άλλα όχι λειτουργώντας υπό το καθεστώς πίεσης. Τα μεγάλα βήματα χρειάζονται ωριμότητα και όχι γκρίνιες και ξεσπάσματα. Μην αφήνετε το μυαλό σας να κολλάει σε λεπτομέρειες και δείτε τη μεγάλη εικόνα. Επίσης, επειδή η Πανσέληνος επηρεάζει και ό,τι αφορά το σπίτι ως ακίνητο μπορεί να προκύψουν ξαφνικά κάποια θέματα και να αποφασίσετε μια μετακόμιση. Ακόμη, μπορεί να σας ασκούν πίεση στη δουλειά και να αισθάνεστε μοιρασμένοι ανάμεσα στις επαγγελματικές και στις οικογενειακές υποχρεώσεις σας. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι προσπαθήσετε να βρείτε λίγο χρόνο για εσάς και να καθαρίσετε το μυαλό σας από τις πιέσεις. Εξάλλου η σύνοδος του κυβερνήτη σας Ερμή με τον Ουρανό, εκτός από ανατροπές, θα σας βοηθήσει να βρείτε κι έξυπνες λύσεις σε όποιο πρόβλημα και αν προκύψει.

Αν είστε γεννημένοι στο 2ο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τις 10 μέχρι τις 16 μοίρες του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις συγκεκριμένες μοίρες πατήστε εδώ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Πανσέληνος στις 04/06 γράφει το όνομα σας και σας φέρνει ενώπιον των σημαντικών σας δεσμεύσεων, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Αισθάνεστε ότι ήρθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων και δεν θέλετε να αφήσετε τίποτα στην τύχη του. Άλλωστε με το τρίγωνο που σχηματίζει η Πανσέληνος από το ζώδιο σας με τον πλανήτη του θάρρους και της διεκδίκησης, τον Άρη, θα νιώθετε ότι εσείς έχετε και το μαχαίρι και το πεπόνι. Οπότε είναι μονόδρομος για εσάς να κάνετε ξεκαθαρίσματα σε σχέσεις και συνεργασίες. Αν λοιπόν είστε ευχαριστημένοι σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο, τότε θα σταθεροποιήσετε τις σχέσεις σας και θα εμβαθύνετε ακόμη περισσότερο το επίπεδο της δέσμευσης σας. Αν όμως νιώθετε ότι με την άλλη πλευρά δεν έχετε τίποτα κοινό, ότι σας εκμεταλλεύονται ή ότι μιλάτε άλλη γλώσσα, τότε μπορεί να πάρετε την απόφαση να αποχωρήσετε. Άλλωστε, η τύχη θα είναι με το μέρος σας τον Ιούνιο και οι ευκαιρίες που θα σας δοθούν θα είναι πολλές. Επίσης, η Πανσέληνος θα σας βάλει στη διαδικασία να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας, με τις ανάγκες σας και τις επιθυμίες σας και αν αυτές πληρούνται, και να επαναξιολογήσετε τις επιλογές που έχετε κάνει στη ζωή σας. Αποδέχεστε εσείς τον εαυτό σας; Είστε εντάξει με την εμφάνιση σας και την εικόνα που παρουσιάζετε; Μήπως τα όρια σας είναι ελαστικά και οι άλλοι σας καταπιέζουν; Όλα αυτά τα ερωτήματα θα σας απασχολήσουν με κάποιον τρόπο την περίοδο της Πανσελήνου και θα κληθείτε να κάνετε κάποιες σκληρές συνειδητοποιήσεις που ίσως σας δυσαρεστήσουν. Όμως να θυμάστε ότι με την Πανσέληνο υπάρχει μεγαλύτερη συναισθηματική φόρτιση, οπότε τις σημαντικές σας αποφάσεις μην τις πάρετε υπό πίεση, αλλά αφού περάσει η επιρροή του φεγγαριού που θα έχετε καθαρότερη κρίση.

Αν είστε γεννημένοι στο 2ο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τις 10 μέχρι τις 16 μοίρες του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις συγκεκριμένες μοίρες πατήστε εδώ.

ΙΧΘΥΕΣ

Η Πανσέληνος στις 04/06 επηρεάζει τον άξονα καριέρας-οικογένειας στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο και θέλει ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να λάβετε τα οφέλη της και να αποφύγετε τους κινδύνους που κρύβει. Είναι ένα φεγγάρι που μπορεί να σας δώσει πολλά στον τομέα της καριέρας, της φήμης και του επαγγελματικού σας στάτους, αφού θα είστε στο επίκεντρο και μπορεί να έχετε πολλές προτάσεις και αναγνώριση, αρκεί να κάνετε τις σωστές κινήσεις και να πιστέψετε στον εαυτό σας και στις δυνατότητες σας. Από την άλλη, επειδή θα είστε παθιασμένοι με τις ιδέες και τις απόψεις σας μπορεί να σας βγει μια επιθετικότητα και υπάρξουν εντάσεις σε σχέσεις και συνεργασίες, γι’ αυτό φροντίστε τη δυναμική σας να την προβάλετε δημιουργικά και όχι αυτοκαταστροφικά. Παίζει βέβαια και το σενάριο να τα δίνετε όλα για την καριέρα σας και να έχετε παραμελήσει την οικογένεια σας και ξαφνικά να δεχτείτε πυρά για τη συμπεριφορά σας ή και ένα τελεσίγραφο που θα σας κλονίσει και δεν θα ξέρετε τι να κάνετε, αφού θα νιώθετε μοιρασμένοι ανάμεσα στη δουλειά και στην οικογένεια που έχει την ανάγκη σας. Οι απρόσμενες εξελίξεις μπορεί να προκύψουν και σε κάτι που αφορά το σπίτι ως ακίνητο. Κάποιοι από σας μπορεί να αποφασίσετε και μια χωροταξική αλλαγή. Μη βιαστείτε να πάρετε τις αποφάσεις σας, αφήστε τις ημέρες να κυλήσουν, κερδίστε χρόνο και μετά τις 07/06, που θα έχει περάσει και αυτή η συναισθηματική πίεση, κάντε τα βήματα σας. Προσοχή και στην υγεία!

Αν είστε γεννημένοι στο 2ο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τις 10 μέχρι τις 16 μοίρες του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις συγκεκριμένες μοίρες πατήστε εδώ.

asibiliou.gr