Η Λάρισα μια τόσο ζωντανή πόλη, φημίζεται για τη νυχτερινή διασκέδαση που προσφέρει στους κατοίκους αλλά και σε όσους επιλέγουν να την επισκεφθούν με τους ίδιους να μιλούν για μια πόλη που δεν κοιμάται και διασκεδάζει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Πράγματι, εδώ και αρκετά χρόνια η Λάρισα έχει καταφέρει να ανέβει ψηλά στις προτιμήσεις όλων για τη νυχτερινή σας διασκέδαση με τα αυθεντικά μπουζούκια να έχουν την πρώτη θέση στις επιλογές τους.

Και ποιος δεν θυμάται τα παλιά μπουζούκια της Λάρισας που είχαν την τιμητική τους κάθε Σαββατοκύριακο με τους Λαρισαίους να συρρέουν όσοι λάτρευαν το γλέντι με ζωντανή μουσική από όλη την Ελλάδα. Μια νυχτερινή διασκέδαση από άλλη εποχή στη Λάρισα τότε που τα μπουζούκια μεσουρανούσαν και όλοι ήθελαν να γευτούν αυτή τη διάσημη και αλλιώτικη μορφή ψυχαγωγίας, που αποτέλεσε από τότε θεσμό. 

Μια ιστορική αναδρομή στα παλιά μπουζούκια και στις μεγάλες μουσικές πίστες της πόλης που φιλοξενούσαν τότε αγαπημένα ονόματα του ελληνικού μουσικού πενταγράμμου, θα μας κάνει να λησμονήσουμε τις ανέμελες στιγμές του τότε. Η πρώτη σκέψη που ίσως έρχεται στο μυαλό των περισσότερων μόλις ακούν τη λέξη “μπουζούκια” είναι η λαϊκή μουσική, ο χορός, το τραγούδι και φυσικά από αυτόν τον συνδυασμό δεν μπορεί να λείπει το αλκοόλ. Πράγματι, τις τελευταίες δεκαετίες στη Λάρισα τα μεγάλα μαγαζιά της νυχτάς, κατάφεραν να προσφέρουν μια νέα ματιά στη διασκέδαση που είχε συνηθίσει έως τότε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στην περιοχή.

Τα περισσότερα λειτουργούν ακόμη και σήμερα, ωστόσο τα πιο ιστορικά και αγαπημένα μαγαζιά της πόλης ήταν τότε το “Μοκάμπο”, το “ΡΙΟ” και φυσικά το “Φάληρο” που μπορεί να το επισκεφτεί κανείς ακόμη και τώρα, καθώς έχει ανανεωθεί και κάθε βράδυ προσφέρει μουσικό θέαμα σε όλους τους θαμώνες του. Εκείνη την εποχή, ο κόσμος διασκέδαζε στη Λάρισα με την ψυχή του και το κέφι ανέβαινε στα ύψη. Μάλιστα, αν ρωτήσει κανείς τους παλιούς και πιστούς Λαρισαίους λάτρεις της αυθεντικής νυχτερινής διασκέδασης θα πουν πως τότε τα πιάτα έσπαγαν το ένα μετά το άλλο και τα λουλούδια έπεφταν χωρίς δεύτερη σκέψη στις πίστες και τους αγαπημένους καλλιτέχνες που ερμήνευαν αγαπημένες επιτυχίες. Τότε η νύχτα για την πόλη αυτή δεν τελείωνε ποτέ.

ΤΟ 1971 οι Λαρισαίοι διασκέδαζαν στο «Νέον Φάληρον» ακούγοντας τον Αλέκο Αναστασιάδη τον οποίο τον χαρακτήριζε «αγαπημένο βελούδινο τραγουδιστή και μάγο της κιθάρας και του μπουζουκιού». Το Ρίο από την άλλη ήταν το πρώτο οικογενειακό κέντρο στη Θεσσαλία με μουσικά προγράμματα που δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από αντίστοιχα της πρωτεύουσας. Στην πίστα ήταν ο Σταμάτης Κόκοτας και μαζί του οι Νανά και Κορίνα Σέργη όπως και το εξαμελές μπαλέτο του Σταύρου Μαρκούλη. Εκεί και ο Χρήστος Σταύρου, ο Στάθης Λημνιός και η Μαρίνα Βεντήρη.

Μάλιστα, φέτος το Ρίο έρχεται με νέο όνομα “Ρίο Live” κάνει ένα νέο ξεκίνημα και να προσφέρει στους Λαρισαίους τα “καθαρόαιμα” μπουζούκια, το οποίο από τον Οκτώβριο υποδέχεται τους θαμώνες του για να απολαύσουν λαϊκές βραδιές, με στόχο να επαναφέρουν και πάλι στο προσκήνιο την αίγλη της πιστής λαϊκής διασκέδασης.

Για πολλούς, η Λάρισα αποτέλεσε τότε η πρωτεύουσα της διασκέδασης και τα μπουζούκια έγιναν ο νούμερο ένα νυχτερινός προορισμός για όλους τους επισκέπτες που αγαπούν τη νύχτα και χορεύουν με την ψυχή τους. Όσα χρόνια και αν περάσουν αυτό που θα μένει ανεξίτηλο είναι τα ανέμελα παλιά χρόνια που μεγάλωσαν γενιές και γενιές με τα μπουζούκια της Λάρισας και έγιναν το σήμα κατατεθέν της πόλης.