Οκτώ μήνες μετά την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, συγγενείς των θυμάτων και επιζώντες καταγγέλλουν πως έχουν επιβαρυνθεί το κόστος της μεταφοράς των βαγονιών της μοιραίας αμαξοστοιχίας.
Παλεύουν με τις πληγές τους οι επιζώντες της τραγωδίας των Τεμπών, δυστύχημα το οποίο συγκλόνισε το πανελλήνιο στις 28 Φεβρουαρίου.

Μάλιστα η κρατική αρωγή είναι μηδαμινή στο κομμάτι της αποκατάστασής τους και οι ίδιοι προσπαθούν να επανέλθουν με κάθε τρόπο και να απαλυνθεί έστω και μερικώς ο πόνος τους.

Το MEGA φέρνει στο φως έγγραφο το οποίο αφορά στις καταγγελίες συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η μεταφορά των βαγονιών από τη μοιραία αμαξοστοιχία, προς το οικόπεδο του ΟΣΕ στο Κουλούρι.

Αφορά στα μηχανήματα που χρειάστηκαν για να μπορέσει να υπάρξει δίοδος στο σημείο και μεταφερθεί ό,τι είχε απομείνει από την άμορφη μάζα σιδερικών.

Σύμφωνα με την καταγγελία έχει υπάρξει υπερ κοστολόγηση καθώς ψηφίστηκε ο οικονομικός σχεδιασμός του εγχειρήματος, αλλά και ότι αυτό έγινε – κατά κάποιον τρόπο – βεβιασμένα.

Τι αναφέρει το έγγραφο για την κοστολόγηση του έργου

Το MEGA εντόπισε το έγγραφο σύμφωνα με το οποίο προκύπτουν κάποια στοιχεία για τα έργα.

Το συνολικό κόστος της επιχείρησης ανέρχεται περίπου στις 747.862 ευρώ. Μετά από απόφαση της Περιφέρειας στις 11 Απριλίου έγινε η κοστολόγηση.

Συγκεκριμένα, για τη χρήση των τηλεσκοπικών μηχανημάτων στο οικόπεδο του ΟΣΕ στο Κουλούρι, εκεί έχουν μεταφερθεί όλα τα σίδερα και τα βαγόνια από το δυστύχημα. Αυτό έχει κοστολογηθεί στις 178. 560 ευρώ.

Χρήση γερανοφόρων τηλεσκοπικών μηχανημάτων έργου, για τον απεγκλωβισμό ατόμων στον χώρο του ατυχήματος. Ανέρχεται στις 278.938 ευρώ.

«Τα μπάζωσαν όλα σε 72 ώρες, είχαμε το παιδί μας που δεν βρέθηκε ποτέ» – Ξεσπούν οι συγγενείς των θυμάτων

Ο Δημήτρης Πλακιάς, συγγενείς 3 θυμάτων από το δυστύχημα, μίλησε στο MEGA για την καταγγελία.

«Εδώ υπάρχει το τρελό, το εξωφρενικό, το τιμολόγιο της Περιφέρειας. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Σε 3 μέρες όλος αυτός ο χώρος έχει μπαζωθεί, έχει καθαριστεί και έχουν μετακινηθεί τα πάντα σε 72 ώρες. Όλο αυτό στοίχισε με το ΦΠΑ, 690.000 ευρώ. ο γερανός που έβαλαν να σηκώσουν τα τρένα, να τα μετακινήσει για να πάει στο Κουλούρι είναι 60.000 ευρώ – σε 3 εταιρείες. Τα λεφτά είναι 500.000 ευρώ, έναν γερανό μεταχειρισμένο να πάρεις από μία ευρωπαϊκή χώρα, κοστίζει 400.000 ευρώ», είπε αρχικά.

«Δυστυχώς ένα παιδί μας, της οικογένειάς μας, η Εριέττα, δεν βρέθηκε ποτέ, είναι αγνοούμενη. Υπάρχουν στοιχεία ότι τα τρένα μετακινήθηκαν πολύ γρήγορα και υπάρχουν και τα στοιχεία των 700.000 ευρώ. αυτές τις απαντήσεις τις περιμένουμε. Όλοι οι συγγενείς είμαστε ενωμένοι, μία οικογένεια. Έχουμε δώσει όρκο ότι θα παλέψουμε για τη δικαιοσύνη και όσο πάρει. Δεν θα κουραστούμε ποτέ, δεν θα κάνουμε ποτέ πίσω, θα πάμε και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια», συμπλήρωσε ο κ. Πλακιάς.

megatv.com