Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών και πολύ κέφι πραγματοποιήθηκε ποδηλατάδα στο Δήμο Τεμπών και συγκεκριμένα το απόγευμα της Κυριακής 2 Ιουνίου στο Μακρυχώρι, το απόγευμα της Δευτέρας 3 Ιουνίου στους Γόννους και το απόγευμα της Πέμπτης 6 Ιουνίου στον Πυργετό.

Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Τεμπών σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία Γόννων, Μακρυχωρίου και Πυργετού υλοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

Οι συμμετέχοντες, μικροί και μεγάλοι, ξεκίνησαν την βόλτα τους από κεντρικά σημεία των παραπάνω χωριών, όπου συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 20:00, και ακολούθησαν τις διαδρομές που είχαν χαράξει οι διοργανωτές σε δρόμους του κάθε χωριού.

Παρά την ζέστη οι συμμετέχοντες, παιδιά και γονείς, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη βόλτα τους στα χωριά τους με το ποδήλατο, το πλέον χρήσιμο και ωφέλιμο από κάθε άποψη μέσο μεταφοράς. Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν νερά και αναψυκτικά.

Στις δράσεις συμμετείχαν και συνόδευσαν τους μικρούς μας φίλους οι Διευθυντές των Σχολείων, οι εκπαιδευτικοί, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, το τμήμα του Α.Τ. Τεμπών, ο Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Καραναστάσης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Γόννων κ. Θωμάς Παπαδόντας, ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μητσογιάννης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Βλάχος.

«Είμαστε χαρούμενοι γιατί προσφέραμε στα παιδιά μας αλλά και στους μεγαλύτερους την ευκαιρία να απολαύσουν την ποδηλασία και να περάσουν ένα ευχάριστο απόγευμα, γεμάτο κίνηση και διασκέδαση» δήλωσε ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.

«Το ποδήλατο είναι κάτι παραπάνω από ένα μέσο άθλησης και ψυχαγωγίας. Τα τελευταία χρόνια το ποδήλατο κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους στη χώρα μας, ενώ ως άθλημα αναπτύσσεται και σύλλογοι του Νομού μας πρωταγωνιστούν Πανελλαδικά.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους πήραν μέρος στη δράση και βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η επιτυχημένη διοργάνωση», τόνισε ο Δήμαρχος.