Με οικολογική συνείδηση και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης οι μαθητές και οι μαθήτριες του 5ου Γυμνασίου Λάρισας συμμετείχαν στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιών που διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), με τίτλο: «Και εγώ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ … ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ τώρα ΡΟΥΧΑ & ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ!»

Η δράση εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τη Μείωση των Αποβλήτων [EWWR] 19-27 Νοεμβρίου 2022 και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, το Δήμο Λαρισαίων και τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας και οι γονείς τους ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία, χαρά και σεβασμό στο περιβάλλον και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρωθούν 462 κιλά κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων που φορτώθηκαν και πήραν το δρόμο της διαλογής και της ανακύκλωσης.

 
Από την μεριά των μαθητών τη δράση συντόνισε το 15/μελές του σχολείου μας. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: κα Μπούμπα Καλυψώ ΠΕ02 (φιλόλογος) και Χαχάμης Γιώργος ΠΕ86 (πληροφορικής).
Η δράση εντάχθηκε και υποστήριξε ένα από τα σχέδια δράσης του σχολείου μας που αφορά στην βοήθεια των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μέσα από δράσεις εθελοντισμού.
Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων και τους γονείς των μαθητών μας που στηρίζουν τις δράσεις μας.