Αναλυτικό χρονοδιάγραμμα ενεργειών μέχρι και την έναρξη κατασκευής του πλήρους ανισόπεδου κόμβου Ραψάνης απέστειλε το Υπ. Υποδομών σε απαντητικό του έγγραφο προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Είχε προηγηθεί επιστολή του Δημήτρη Κουρέτα με την οποία ζητούσε απαντήσεις για την καθυστέρηση ως προς την κατασκευή του ολοκληρωμένου κόμβου Ραψάνης, επί της ΠΑΘΕ και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών.

Στην επιστολή του, ο Περιφερειάρχης, επεσήμανε επιπλέον την σπουδαιότητα ολοκλήρωσης του έργου για την περιοχή, η οποία οδηγείται σε συστηματική απομόνωση με ολέθριες συνέπειες για την τοπική οικονομία.

Στο απαντητικό έγγραφο το Υπουργείο δεσμεύεται για τη διασφάλιση της ολοκλήρωσης του έργου, η κατασκευή του οποίου όπως αναφέρει «αναμένεται να ξεκινήσει αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί ο Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Τεμπών (πιθανότατα εντός του Γ’ τριμήνου 2025) .

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η εκπόνηση των μελετών εφαρμογής του ΜΣΔ και αναμένεται η υποβολή τους προς έγκριση στην ΕΥΔΕ/ΚΣΕΣΠ μέσα στο 2024.

Στην συνέχεια θα δρομολογηθούν οι ενέργειες από την αρμόδια Υπηρεσία ΕΥΔΕ/ΚΣΣΥ του ΥΠΟΜΕ για την κατασκευή του πλήρους Ανισόπεδου Κόμβου της Ραψάνης».