Ολοένα και χειρότερη παρουσιάζεται η καθημερινότητα στο ΠΓΝΛ.

Λείπουν ακόμα και βασικά υλικά για τα χειρουργεία, όπως λαβίδες διπολικής διαθερμίας, ράμματα, αποστειρωμένοι ουροκαθετήρες, τραχειοσωλήνες, βιτρεκτομή, βελόνες και εγχειρίδια για οφθαλμολογική, γεγονός που ώθησε γιατρούς του Νοσοκομείου να προχωρήσουν σήμερα σε συνέντευξη τύπου ώστε να επικοινωνήσουν τα προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωποι.
“Καλημέρα από τη συμμορία της μιζέριας” δήλωσε χαρακτηριστικά η Γεωργία Παπαδάμου, Πρόεδρος Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ ειδικευόμενων Πανεπιστημιακού, καυτηριάζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δήλωση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, παραθέτοντας παράλληλα μια σειρά προβλημάτων σε κτιριακές εγκαταστάσεις, ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό στο Νοσοκομείο.

“Το μόνο όπλο που μας έμεινε είναι η απεργία” δήλωσε ακόμη, ανακοινώνοντας πως έξω από την 5η ΥΠΕ έχει προγραμματιστεί η απεργία την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στις 12:00 μ.μ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, στηρίζοντας τον αγώνα των ανθρώπων του ΠΓΝΛ ανέφερε ότι, «Η αχίλλειος πτέρνα της ενίσχυσης, της ριζικής ανασυγκρότησης, των σύγχρονων μεταρρυθμίσεων του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι η βαριά υποχρηματοδότηση.

Αυτή έχει ως παρενέργεια πρώτον την υποστελέχωση, όχι μόνο των δημόσιων δομών των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας των δυσπρόσιτων περιοχών, αλλά και των νοσοκομείων της ενδοχώρας όπως είναι και αυτά της ευθύνης μας. Η δεύτερη παρενέργεια, είναι ότι λείπουν υλικά. Η τρίτη παρενέργεια είναι η επίπτωση της υποχρηματοδοτησης στη μη σωστή παροχή περίθαλψης προς τους συμπολίτες μας, αλλά και στη στασιμότητα της αναβάθμισης του ρόλου όχι μόνο των γιατρών αλλά και του υπόλοιπου προσωπικού».

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr