Δεκάδες τρακτέρ βρίσκονται από το πρωί στους δρόμους των χωριών του Δήμου Αγιάς.

Οι αγρότες χωρίς να παρακωλύουν τη διέλευση και την εκλογική διαδικασία διαμαρτύρονται γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζουν τις ζημιές που σημειώθηκαν στις δενδροκαλλιέργειες τον Σεπτέμβρη, παρόλο που ο δήμος κηρύχθηκε πλημμυρόπληκτος.

Ταυτόχρονα οι Αγροτικοί Σύλλογοι του δήμου καλούν τους αγρότες και τον λαό της περιοχής «να καταδικάσουν με την ψήφο τους την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τα κόμματα που ψήφισαν την Κοινή Αγροτική Πολιτική που μας ξεκληρίζει».

Με τη νέα κινητοποίησή τους απαιτούν να ενταχθούν στις αποζημιώσεις οι δενδροκαλλιέργειες της περιοχής τους, καθώς σε συνδυασμό με τα γενικότερα προβλήματα του υψηλού κόστους παραγωγής και των χαμηλών τιμών, το εισόδημά τους έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα τα τελευταία χρόνια και πλέον τίθεται για πολλούς από αυτούς ζήτημα επιβίωσης.

Τ. Κωστούλας: «Δεν σταματάμε τον αγώνα και ταυτόχρονα καταδικάζουμε τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν»

Με δήλωσή του, ο Τάσος Κωστούλας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αγιάς, σημείωσε ότι «πέρασαν 9 μήνες από την πρωτόγνωρη καταστροφή που έπληξε την περιοχή μας και ακόμα περιμένουμε από την κυβέρνηση να μας αποζημιώσει. Η αδικία αυτή πρέπει να σταματήσει. Σήμερα δείχνουμε ότι δεν σταματάμε τον αγώνα και ταυτόχρονα καταδικάζουμε τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν».

Χρ. Ρήγας: «Θα δώσουμε μήνυμα και στην κάλπη με το τρακτέρ»

«Αυτή τη φορά θα δώσουμε μήνυμα και στην κάλπη με το τρακτέρ. Δεν γίνεται, δεν πάει άλλο. Η κοροϊδία τους δεν έχει όρια» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Ρήγας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μελιβοίας.

Υπενθυμίζεται πως στο πλευρό των αγροτών βρίσκεται και η Κομματική Οργάνωση Αγιάς του ΚΚΕ που μεταξύ άλλων, με ανακοίνωσή της τις προηγούμενες μέρες, τόνιζε:

«Η ίδια η ζωή φανερώνει πως οι ανάσες ανακούφισης έρχονται όταν μαζικά και συντονισμένα βγαίνουμε στους δρόμους του αγώνα, με τα τρακτέρ ή με άλλες μορφές. Με το ίδιο κριτήριο πρέπει να πάμε και στην κάλπη, να ψηφίσουμε όπως αγωνιζόμαστε καθημερινά. Καταδικάζουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, που αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά σας. Καταδικάζουμε τα κόμματα της ΚΑΠ, της ΕΕ. "Μαυρίζουμε" τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα και ευθύνονται για τα διαχρονικά προβλήματα».

902.gr