Άμεση ήταν η κινητοποίηση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων και της ΔΕΥΑΛ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που ξέσπασαν αργά σήμερα (Παρασκευή 14 Ιουνίου) το μεσημέρι σε περιοχή του Αμπελώνα- Γιάννουλης, αλλά και στην περιοχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΙ)-συνοικίας Αγίου Θωμά.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή τόσο ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος, όσο και Αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακά στελέχη των Διευθύνσεων Καθαριότητας, Τεχνικών Υπηρεσιών, Πρασίνου, Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων, καθώς και της ΔΕΥΑΛ.

Υπό τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων διέθεσαν έξι υδροφόρα οχήματα, δύο εκσκαφείς-φορτωτές και δύο φορτηγά, που συμμετείχαν στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΙ), καθώς και στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Να σημειωθεί ότι οι Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων παραμένουν σε επιφυλακή και θα παραμείνουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας, για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης εστιών πυρκαγιάς.