Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Ριζαριό Τρικάλων.

Παρά την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής που έσπευσε στο σημείο με υδροφόρα οχήματα αλλά και την συνδρομή εναέριων μέσων η πυρκαγιά δεν τέθηκε υπό έλεγχο, με αποτέλεσμα να καίει ανεξέλεγκτα μέχρι αυτήν την ώρα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα. 

Η φωτιά κατακαίει εύφλεκτα υλικά και σκουπίδια, που συγκεντρώθηκαν στο σημείο από τις καταστροφικές πλημμύρες του Daniel, και για την κατάσβεσή της επιχειρούν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής από όλη την Θεσσαλία και την Λαμία, ενώ ο Δήμος Τρικκαίων συνδράμει με μηχανήματα προκειμένου να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες.  

Η κυκλοφορία στην Περιφερειακή οδό Τρικάλων έχει διακοπεί από τον κόμβο Ριζαριού προς Λάρισα και από την διασταύρωση με την οδό Πατουλιάς προς Τρίκαλα, όπου βρίσκονται και θα παραμείνουν όλο το βράδυ δυνάμεις της αστυνομίας για τον αποκλεισμό του δρόμου. 

Οι έντονοι πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει τον νυχτερινό ουρανό των Τρικάλων δημιουργώντας μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ πολύ δύσκολο θα είναι το βράδυ για τους κατοίκους της γύρω περιοχής και του Ριζαριού τόσο από τον καπνό όσο και από την έντονη οσμή του καμένου. Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ενημερώνει τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Βιολογικού του Δήμου Τρικκαίων λόγω του έντονου καπνού από πυρκαγιά στον Βιολογικό του Δήμου, να κλείσουν τα παράθυρα για να μην εισπνέουν τον καπνό και να αποφύγουν τις μετακινήσεις κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς.

trikalaenimerosi.gr