Η Υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων, ενημερώνει ότι κατά τις ημέρες εορτασμού του Πάσχα, θα τροποποιηθούν τα δρομολόγια αποκομιδής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών ως εξής:

-Μεγάλο Σάββατο πρωί θα πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα για Δευτέρα δρομολόγια.

-Μεγάλο Σάββατο νωρίς το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του «στενού» εμπορικού κέντρου. Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των καταστημάτων να μην καθυστερήσουν την έκθεση των απορριμμάτων, διότι τότε θα παραμείνουν στους κάδους καθ’ όλη τη διάρκεια του Πάσχα, με αποτέλεσμα αυτοί να ξεχειλίσουν ρυπαίνοντας κοινόχρηστους χώρους.

-Κυριακή του Πάσχα δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο.

-Δευτέρα του Πάσχα και Τρίτη θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια αποκομιδής κοινών απορριμμάτων μόνον για ευαίσθητους χώρους, όπως οι υγειονομικές μονάδες και οι λαϊκές αγορές.

Παρακαλούνται οι συμπολίτες κατά τις ημέρες αυτές να βγάλουν τα απορρίμματα και τα ανακυκλώσιμα υλικά σύμφωνα με το πρόγραμμα και να μην βγάλουν ογκώδη ή κλαδιά προς αποκομιδή, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην προσπάθεια όλων μας για καθαρούς κοινόχρηστους χώρους.

Επίσης, παρακαλούνται οι δημότες που θα τηρήσουν το έθιμο του ψησίματος στη σούβλα να διαχειριστούν τα υπολείμματα της στάχτης με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην υπάρξει ενδεχόμενο πυρκαγιάς σε κάδους, με κίνδυνο καταστροφής τους, καθώς και παρακείμενων ιδιοκτησιών όπως σταθμευμένα οχήματα.

Για την ασφαλή απόρριψη των υπολειμμάτων στάχτης στους κάδους μηχανικής αποκομιδής, συνιστάται προηγουμένως να έχουν παρέλθει 2-3 ημέρες από τη συλλογή τους. Έως τότε φυλάσσονται σε μεταλλικό δοχείο και κατόπιν κλείνονται καλά σε διπλή σακούλα και απορρίπτονται στους πράσινους κάδος.

Τέλος, επισημαίνεται ότι τέτοιου είδους υλικά δεν απορρίπτονται σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο στους μπλε κάδους ανακύκλωσης συσκευασιών ή ανακύκλωσης χαρτιού.