Με εντατικούς ρυθμούς εκτελούνται οι εργασίες αποψίλωσης και κοπής χόρτων σε κέντρο και συνοικίες, τόσο από τα συνεργεία των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, όσο και από συνεργεία ιδιωτών.

«Αντιλαμβάνομαι τους προβληματισμούς των συμπολιτών μου για τα χόρτα και την εικόνα των δημοσίων χώρων αυτή την εποχή.

Η δημοτική αρχή οργανωμένα παρεμβαίνει με όλο τον υπάρχοντα μηχανισμό, σε καθημερινή βάση και με συγκεκριμένο πρόγραμμα, σε ολόκληρη την πόλη, με συνεργεία δημοτικών υπαλλήλων αλλά και με επιπλέον συνεργεία ιδιωτών, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την έξαρση που παρατηρείται αυτή την εποχή.

Οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών, έχουν κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα. Οι αναγκαιότητες είναι μεγάλες, αλλά δουλεύουμε ασταμάτητα και σύντομα τα αποτελέσματα θα είναι ορατά σε όλους», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος.

Από την πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς, όπου και βρέθηκε, μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Χρήστο Τερζούδη, ο κ. Μαμάκος επισήμανε πως για τις ιδιωτικές οικοπεδικές εκτάσεις, έχουν ήδη αποσταλεί οι σχετικές ειδοποιήσεις, ενώ τόνισε πως θα επιβληθούν πρόστιμα στις περιπτώσεις που θα χρειαστεί να επέμβουν οι υπηρεσίες του Δήμου για τον καθαρισμό ιδιωτικών εκτάσεων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες εκτελούνται από συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου στο κέντρο και την περιοχή που περικλείεται από τον εσωτερικό δακτύλιο (κέντρο, ποτάμι, Αλκαζάρ, Άγ.Κωνσταντίνο, πλατεία Ταχυδρομείου, Αγ. Αντώνιο, Κραννώνος), ενώ άλλα δύο συνεργεία του Δήμου είναι επιφορτισμένα με τη φροντίδα των σχολείων και των δενδροστοιχιών.

Παράλληλα, τέσσερα ιδιωτικά συνεργεία πραγματοποιούν εργασίες αποψίλωσης και απακάνθωσης, κυρίως στις συνοικίες (Γιάννουλη, Ανθούπολη, οικισμοί Κοιλάδας, στα πρανή του Πηνειού), ενώ επιπλέον τρία ιδιωτικά συνεργεία με μηχανήματα επιχειρούν στον Άγιο Θωμά, σε Μάνδρα και οικισμούς.

Ακόμη πέντε ιδιωτικά συνεργεία έχουν αναλάβει εργασίες συντήρησης στις συνοικίες και τις περιοχές εκτός του εσωτερικού δακτυλίου, όπως επίσης και άλλα δύο συνεργεία (ιδιώτη) με μηχανήματα επιχειρούν σε Μεζούρλο και και Άλσος.