Ο ΓΣΛ Φάρος έβαλε... δύσκολα στον Ολυμπιακό για ένα ημίχρονο, όμως οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την ποιότητά τους στο δεύτερο μέρος και πέρασαν με άνεση από την Λάρισα (97-67), παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
Στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι στη φετινή σεζόν, ο Ολυμπιακός παρουσίασε αρκετές αδυναμίες στο αμυντικό κομμάτι, με τον μαχητικό ΓΣΛ Φάρο να βάζει δύσκολα στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.
Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος και με όπλο κάποια ποιοτικά ξεσπάσματα στο δεύτερο μέρος κατάφεραν να περάσουν από την Λάρισα (97-67), παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου λίγες μόλις ημέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό Superfoods για την πρώτη αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.
Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν σε υψηλότατο τέμπο, με τον Ολυμπιακό να... κυριαρχεί τρέχοντας ένα σερί 7-0. Ο ΓΣΛ Φάρος απάντησε με ένα δικό του σερί 8-2 και έκανε... ντέρμπι την αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο - πόντο στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά στο σκορ με 25-22 (8'), ωστόσο δύο τρίποντα από τους Τιλί και Μάντζαρη έφεραν τον Ολυμπιακό στο +3 (28-25) στο δέκατο λεπτό.
Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν αισθητά τις... στροφές τους στο δεύτερο δεκάλεπτο και με οδηγό τον «καυτό» Γιάνις Στρέλνιεκς, ξέφυγαν στο σκορ και απέκτησαν γρήγορα προβάδισμα δεκατριών πόντων (44-31, 15'), χάρη σε καλάθι του Παπανικολάου. Ο σύλλογος της Λάρισας δεν πέταξε λευκή πετσέτα και μείωσε στους πέντε πόντους (46-41), ωστόσο ο Ολυμπιακός βρήκε γρήγορα καλάθια και πήγε στα αποδυτήρια στο +9 (50-41).
Το τρίτο δεκάλεπτο κύλησε στους ρυθμούς του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχε σταθερά το προβάδισμα και η διαφορά δεν έπεσε κάτω από τους 7 πόντους, παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων να μείνουν κοντά στο σκορ. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο όντας στο +15 (69-54), γεγονός που απλούστευσε σε μεγάο βαθμό την υπόθεση της πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου.
Αυτή «κλείδωσε» και τυπικά στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με το πόδι στο.. γκάζι. Οι φιλοξενούμενοι δεν άφησαν κανένα δικαίωμα και καμία ελπίδα στον ΓΣΛ Φάρο και ανέβασαν αμέσως την διαφορά στους 21 πόντους (77-56, 33'), έχοντας εξαιρετικά ποσοστά στην επίθεση. Έτσι, τα τελευταία λεπτά κύλησαν διαδικαστικά και ο Ολυμπιακός πέρασε από την Λάρισα με το τελικό 97-67, παίρνοντας το εισιτήριο για τους «4» του Κυπέλλου.
Δεκάλεπτα: 25-28, 41-50, 54-69, 97-67
Ο MVP: Στο επίσημο ντεμπούτο του με τα «ερυθρόλευκα», ο Γιάνις Στρέλνιεκς ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στον προημιτελικό με τον ΓΣΛ Φάρο, έχοντας 16 πόντους με 4/4 τρίποντα.
O Σκληρός: Ο Χόλις Τόμπσον πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση από την πλευρά του Ολυμπιακού (15 πόντοι, 9 ριμπάουντ), ενώ από τους γηπεδούχους πάλεψε ο Ρόλαντ Σάφτενααρ (18 πόντοι).
Ο Αόρατος: Ο έμπειρος Μανώλης Παπαμακάριος δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα της Λάρισας στα 22 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ, μένοντας απόντος με 0/4 σουτ.
Ο Πεσμένος: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έμεινε στα χαμηλά (2 πόντοι), όμως η συνολική παρουσία του δεν επηρέασε την εικόνα του Ολυμπιακού.
Η Στιγμή: Οι συνεχόμενοι πόντοι του Στρέλνιεκς στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου έδωσαν... ασφάλεια στον Ολυμπιακό και του επέτρεψαν να ξεφύγει στο σκορ.
Η Γκέλα: Η αστοχία από την γραμμή των 6,75 μέτρων (4/15 σουτ) στοίχισε στον ΓΣΛ Φάρο, που δεν μπόρεσε να βρει λύσεις σε καίρια σημεία του παιχνιδιού.
Η Εξέδρα: Ο κόσμος της Λάρισας στήριξε μαζικά τον ΓΣΛ Φάρο, και απόλαυσε ένα παιχνίδι με υψηλό τέμπο και αρκετή ποιότητα.
ΓΣΛ Φάρος (Σκουρτόπουλος): Ντρέιπερ 2, Παπαμακάριος, Μαραγκός 2, Μουράτος 10, Ουέιρ 6, Διαμαντάκος 6, Σάφτενααρ 18, Κόνερ 5, Βαβάτσικος 5, Παπαντωνίου 6, Φορμπς 5
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τολιόπουλος, ΜακΛίν 4, Παπαπέτρου 2, Σπανούλης 7, Παπανικολάου 10 (7 ριμπ), Μάντζαρης 5, Αγραβάνης 9, Μιλουτίνοφ 9, Τόμπσον 15 (9 ριμπ), Στρέλνιεκς 16 (4/4 τρίποντα), Τιλί 9 (3/3 τρίποντα), Πρίντεζης 11

sdna.gr