Ολοκληρώθηκε το διήμερο σεμινάριο κατασκευής κοσμήματος για ενήλικες με θέμα: «Από το παραδοσιακό στο σύγχρονο κόσμημα» που συνδιοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, ο Σύλλογος «Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας» και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών.

Μετά από μια εισαγωγή για το παραδοσιακό κόσμημα και τους συμβολισμούς του από την υπεύθυνη του Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού, ακολούθησε το βιωματικό μέρος του σεμιναρίου, τα εργαστήρια. Σ΄ αυτά δίδαξαν εκπαιδευτικοί  την τέχνη του σύγχρονου κοσμήματος και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες, με απλά υλικά και με ημιπολύτιμους λίθους, δημιούργησαν  τα δικά τους κοσμήματα. 

Συγκεκριμένα στο 1ο εργαστήριο, την Πέμπτη 30 Μαρτίου η κ. Ευαγγελία Γούπου δίδαξε στους συμμετέχοντες τον τρόπο κατασκευής πλεκτής καρφίτσας ενώ στο 2ο   σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου η κ. Μαριάννα Ζαρογιάννη δίδαξε την κατασκευή δαχτυλιδιού από μέταλλο και ημιπολύτιμους λίθους.  

  

Παράλληλα, στο Μουσείο λειτούργησε για τέσσερις ημέρες Έκθεση χειροποίητων κοσμημάτων με έργα των εκπαιδευτικών-δημιουργών σύγχρονου κοσμήματος: Μαριάννας Ζαρογιάννη, Έλλης Ζαχαριά, Δέσποινας Γιανκάκη, Ευαγγελίας Γούπου, Λίτσας Γούσιου. 

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία, παράλληλα με την περιήγησή τους στις εκθέσεις του Μουσείου, να απολαύσουν σύγχρονες δημιουργίες από μέταλλο, πέτρες και κλωστή.

Στα σεμινάρια παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Εύη Παπαχατζοπούλου και ο πρόεδρος του ΠΟΚΕΛ κ. Αργύρης Γιουρούκης.