Aπό τις 2 έως τις 4 Νοεμβρίου πραγματοποιείται στον Τύρναβο η Γιορτή Οίνων και αποσταγμάτων η οποία περιλαμβάνει  γευσιγνωσία, δοκιμή των προϊόντων, έκθεση τοπικών κρασιών και αποσταγμάτων καθώς τη διεξαγωγή ομιλιών σχετικών με τα αποστάγματα.

Επιπλέον, θα λάβουν χώρα παραδοσιακές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Σκοπός της γιορτής είναι η προβολή και ανάδειξη του τόπου, το αντάμωμα των ανθρώπων μέσα από ιδιαίτερα ήθη και έθιμα, η ανάδειξη του τσίπουρου Τυρνάβου, των αποσταγμάτων και των οίνων του συνεταιριστικού οινοποιείου, των ιδιωτικών οινοποιείων και αποστακτηρίων όπως και των αμβυκούχων παραγωγών.

Eπίσης στις 24 και στις 25 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί για τρίτη φορά στους Γόννους της Λάρισας η Γιορτή Ελιάς.

Οι διήμερες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ημερίδα και ενημέρωση για την ολοκληρωμένη διαχείριση της ελιάς, πολιτιστικά δρώμενα, καθώς και έκθεση περιπτέρων από τους τοπικούς φορείς, οι οποίοι θα προβάλλουν το προϊόν και το τόπο.

Είναι μια ευκαιρία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες να γνωρίσουν το συγκεκριμένο προϊόν, ώστε να  προβληθεί και να αναπτυχθεί η περιοχή  και τα παραδοσιακά της προϊόντα. Η εκδήλωση θα έχει μια παραδοσιακή χροιά που αναμένεται να ικανοποιήσει το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

tornosnews.gr