Το σύστημα μετεγγραφών στα Πανεπιστήμια αλλάζει από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021 το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το πρώτο κριτήριο-φίλτρο επιλογής των αιτούντων φοιτητών θα είναι ακαδημαϊκό, καθώς θα ισχύει βαθμολογική βάση για τις μετεγγραφές και η επίδοση των υποψηφίων που επιθυμούν να μετεγγραφούν από περιφερειακό ΑΕΙ σε κάποιο της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης δεν θα πρέπει να είναι κάτω από το 70%-80% της βάσης του τμήματος στο οποίο επιθυμούν να μετακινηθούν.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η «Καθημερινή», φέτος φοιτητής με μέσο όρο βαθμό 4 στις πανελλαδικές εξετάσεις πήρε μετεγγραφή σε τμήμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ, πρώην ΑΣΟΕΕ) στο οποίο η βάση είναι 18.

Η ρύθμιση, που αποτελεί διαχρονικό αίτημα των πανεπιστημιακών για περιορισμό των μετεγγραφών, αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο, Δευτέρα, από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πρόκειται να συμπεριληφθεί σε προσεχές νομοσχέδιο, ώστε έγκαιρα να γίνει γνωστή στους φετινούς υποψηφίους των πανελλαδικών, προτού συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους, όπως και η λίστα με τα αντίστοιχα τμήματα ΑΕΙ.

naftemporiki.gr