Οι κουρτίνες είναι ένα από τα πιο βασικά διακοσμητικά στοιχεία που δίνουν την τελική πινελιά στον χώρο του καθιστικού. Μέσα από διάφορες επιλογές σε χρώματα και σε σχέδια, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που ταιριάζει στα γούστα του. Από έτοιμες οικονομικές κουρτίνες σε συγκεκριμένες διαστάσεις μέχρι κουρτίνες ραμμένες στα μέτρα σας με πολυτελή υφάσματα που κάνουν τον χώρο σας όμορφο και ιδιαίτερο.

Για να μην γίνει δύσκολη η επιλογή της κουρτίνας, μπορείτε να συνυπολογίσετε κάποιες παραμέτρους, ώστε η αγορά να γίνει εύκολα και γρήγορα.

Ύφασμα & σχέδιο

Το ύφασμα και το σχέδιο είναι πολύ βασικά στοιχεία που καθορίζουν και την φωτεινότητα του δωματίου. Οι κουρτίνες με την πολύ πυκνή ύφανση συνήθως τοποθετούνται στον χώρο της τραπεζαρίας εφόσον ο χώρος είναι μεγάλος, προσφέροντας σκιά ακόμα και το μεσημέρι. Το είδος του υφάσματος προσδίδει στην κουρτίνα την ποιότητά της καθώς μερικά υφάσματα έχουν θερμομονωτικές ιδιότητες, γι’ αυτόν τον λόγο πολλοί επιλέγουν άλλα σχέδια για καλοκαίρι και άλλα για χειμώνα. Το σχέδιο επιλέγεται βάσει προτύπων ή μπορεί να επικρατεί και μονοχρωμία.

Τιμή

Η τιμή είναι σίγουρα ο κυριότερος λόγος που καθορίζει την τελική σας απόφαση, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές κουρτίνες στην αγορά που μπορείτε να βρείτε σε όλο το εύρος των τιμών.

Κατάστημα

Το κατάστημα, το οποίο θα επιλέξετε για να αγοράσετε τις κουρτίνες σας καλό είναι να έχει πολλά χρόνια εμπειρία στον χώρο, ώστε να δείτε αφενός πολλά σχέδια και αφετέρου να γνωρίζετε ότι η ποιότητα θα είναι πολύ καλή και δοκιμασμένη τόσα χρόνια.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες, μέσα από την ιστοσελίδα μιας εταιρείας με υφάσματα κουρτίνας στην Θεσσαλονίκη, με 30 χρόνια στον χώρο και πολύ καλές τιμές. Τα καλύτερα υφάσματα & κουρτίνες από την Flora Fabrics.