Οι θρεπτικές ουσίες προσφέρουν μοναδικές υπηρεσίες στον ανθρώπινο οργανισμό. Μάλιστα, είναι εύκολο να τις προσλάβουμε, από τη στιγμή που βρίσκονται εν αφθονία σε διάφορες φυσικές τροφές. Μία από αυτές, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για άνδρες και γυναίκες, είναι η βιταμίνη Ε.

Η συγκεκριμένη ουσία έχει εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες, όσον αφορά κυρίως την θωράκιση του ανθρώπινου οργανισμού, αφού είναι γνωστή για την ισχυρή της αντιοξειδωτική δράση. Όσοι θέλουν να έχουν μία επιπλέον προστασία απέναντι σε σοβαρές παθήσεις όπως είναι τα καρδιοαγγειακά προβλήματα και βαριές μορφές ασθενειών, όπως είναι ο καρκίνος, πρέπει να λαμβάνουν την απαιτούμενη ποσότητα της συγκεκριμένης βιταμίνης.

Αυτή η ουσία βρίσκεται σε όλα τα έλαια που υπάρχουν στη φύση. Μάλιστα, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία δεν είναι η περιεκτικότητα που εμφανίζει το κάθε έλαιο στη συγκεκριμένη ουσία, αλλά η θρεπτικότητά της. Για αυτό το ελαιόλαδο θεωρείται ως η καλύτερη πηγή της και έπονται το βαμβακέλαιο, το ηλιέλαιο και το καλαμποκέλαιο.

Ακόμα, τη βρίσκουμε σε αρκετές τροφές όπως είναι τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, τα ραδίκια, το ταχίνι, το σουσάμι και οι νιφάδες της βρώμης. Ωστόσο, πρέπει πάντα να προσέχουμε περισσότερο από κάθε άλλο, είναι το πώς μαγειρεύουμε τα τρόφιμα που την περιέχουν, αφού καταστρέφεται στις υψηλές θερμοκρασίες. Τέλος, η έκθεση στο φως την επηρεάζει αρνητικά, για αυτό θα πρέπει τα διάφορα τρόφιμα να φυλάσσονται σε σκιερό μέρος.