Με αφορμή το θλιβερό χθεσινό συμβάν στα δικαστήρια της Ευελπίδων με την απόπειρα λιντσαρίσματος σε βάρος δικηγόρου ο κ. Αντώνης Γραβάνης, γενικός γραμματέας και υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
"Η χθεσινή απόπειρα λιντσαρίσματος σε βάρος δικηγόρου κατά την αποχώρησή του από τον χώρο εργασίας του, αποτελεί ακόμη μια απόδειξη της γενικότερης κατάπτωσης και παρακμής. Ο συνήγορος υπεράσπισης επιτελεί ένα ιερό καθήκον αναγνωρισμένο ήδη από τα χρόνια της αρχαιότητας. Η αδιαφορία ή αδυναμία της Πολιτείας να παράσχει στοιχειώδη προστασία μέσα στον χώρο, όπου ο συνήγορος συνεισφέρει ως συλλειτουργός της Δικαιοσύνης, αποκαλύπτει με τον πιο σκληρό τρόπο, αφενός την απόλυτη περιφρόνηση που εισπράττει ο Έλληνας Δικηγόρος από το κράτος και αφετέρου πόσο δρόμο πρέπει να καλύψουμε ακόμη ως χώρα, ως θεσμοί και ως κοινωνία.
Ο Δικηγόρος δεν είναι εχθρός κανενός. Αντιθέτως αποτελεί αρωγό και σύμμαχο του πολίτη σε κάποιες από τις πιο δύσκολες καταστάσεις της ζωής. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας θα πρέπει να πραγματοποιήσει ένα διαρκές και ειλικρινές άνοιγμα προς την κοινωνία, προκειμένου να αναδείξει τον πραγματικό χαρακτήρα της Δικηγορίας και τον κρίσιμο ρόλο που ο Δικηγόρος μπορεί να διαδραματίσει για τη διασφάλιση των συμφερόντων του πολίτη, εντός, αλλά κυρίως εκτός δικαστηρίων".