Η βουλευτής δημοσιοποιεί  ότι σήμερα έμεινε χωρίς προσωπικό το  φαρμακείο του Πανεπιστημιακού, ότι  ο διοικητής επιστράτευσε τις γραμματείς του να διαχειριστούν φάρμακα και  ζήτησε από τις προϊσταμένες των κλινικών να διακινηθούν τα  φάρμακα με διαδικασία «“self service” !

Μετά την παρέμβαση του κ. Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, επανέρχεται η βουλευτής  του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, που ανέδειξε το θέμα της προβληματικής  λειτουργίας του νευραλγικού φαρμακείου του Πανεπιστημιακού, ενώ, μετά την προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος από τον διοικητή του νοσοκομείου που το χαρακτήρισε ζήτημα «καθημερινής διαχείρισης», η βουλευτής  ευθέως  θέτει  πολύ σοβαρά ερωτήματα , που συνδέονται με τη δημόσια υγεία .

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η κ. Λιακούλη επισημαίνει:

« Η δημόσια ανάδειξη της προβληματικής και επικίνδυνης για τη δημόσια υγεία, λειτουργίας του φαρμακείου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, προκάλεσε την επέμβαση του κ. Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Λάρισας, ο οποίος διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάσταση που επικρατεί στο φαρμακείο και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους. 

Χαιρετίζω την ενέργεια του κ Εισαγγελέα, την ευαισθησία του για το θέμα και το αδιαπραγμάτευτο ενδιαφέρον του για τη δημόσια υγεία. Τώρα πλέον είναι δική του δουλειά, να ερευνήσει όλες τις εκφάνσεις.

Μετά την ερώτησή μου, που αποτελεί κοινοβουλευτικό μου ΧΡΕΟΣ, εμφανίστηκε ο κ. Διοικητής του Πανεπιστημιακού με δηλώσεις του , «διαψεύδοντας»  τα όσα εγώ αναφέρω στην ερώτησή μου.

Τί ακριβώς είπε συνοπτικά , ο κ. Διοικητής του Πανεπιστημιακού χθες;

Ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και απλώς… έχουν εσωτερικές διευθετήσεις μεταξύ εργαζομένων!

Δυστυχώς, ο κ Διοικητής δεν άρθηκε στο ύψος των περιστάσεων, δεν είπε όλη την αλήθεια  και προσπάθησε να δημιουργήσει αντιπερισπασμούς .

Όμως όλα πια, είναι στο φως . 

Δυστυχώς, η  αλήθεια , είναι ακόμη πιο τραγική από ότι φανταζόμουν : σήμερα δεν υπάρχει στην ουσία ΚΑΝΕΙΣ στο  φαρμακείο του Νοσοκομείου!

Οι δύο φαρμακοποιοί, που ήταν μέχρι χθες,  είναι σε αναρρωτική άδεια και η μία που απέμεινε, ανήκει σε ευάλωτη ομάδα και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το φαρμακείο. Οι δύο βοηθοί φαρμακείου έχουν μετακινηθεί ήδη στο εργαστήριο διάλυσης κυτταροστατικών φαρμάκων και απέμεινε μόνο μια εκπαιδευόμενη!

Η κατάσταση είναι πλέον έκρυθμη.

Τι  διέψευσε τελικά λοιπόν ο κ Διοικητής και ποια είναι η αλήθεια :