O καιρός δεν ήταν μόνο την Κυριακή του Πάσχα ευνοϊκός, αλλά πλέον οι συνθήκες γίνονται ολοένα και καλύτερες, με αποτέλεσμα οι πλατείες και οι πεζόδρομοι να σφύζουν σταθερά από ζωή.

Με τις καιρικές συνθήκες να έχουν βελτιωθεί, οι εξωτερικοί χώροι χρησιμοποιούνται περισσότερο από τα καταστήματα πλέον, κάτι που είναι φανερό σε καθημερινή βάση και όλες τις ώρες της ημέρας.
Ωστόσο πλέον επανέρχεται και πάλι το θέμα της ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων με τους εκπροσώπους του Δήμου να σημειώνουν ότι θα πρέπει η τοποθέτησή τους να γίνεται εντός των προβλεπόμενων ορίων για να μην χρειαστεί να επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα ή ακόμη και να ανακληθούν οι άδειες τοποθετήσεων.

Χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων, Παναγιώτης Νταής σε δηλώσεις του τόνισε ότι η επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων είναι σταθερά καλή, ωστόσο όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί για να μην βρεθούν μπροστά σε πρόστιμα και ποινές ιδιαίτερα σκληρές.
«Πέρυσι σε δύο καταστήματα είχαμε αρχικά επιβάλει την ποινή αφαίρεσης της άδειας τραπεζοκαθισμάτων, κάτι που ισχύει για έξι μήνες. Τελικά οι καταστηματάρχες συμμορφώθηκαν, όμως και φέτος θα πρέπει όλα τα τραπεζοκαθίσματα να είναι εντός των προβλεπόμενων ορίων» ανέφερε ο κ. Νταής, υπογραμμίζοντας ότι πλέον το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σ αυτήν την κατάσταση, μιας και το ζήτημα του καπνίσματος περνά σε δεύτερη μοίρα από τη στιγμή που οι εσωτερικοί χώροι θα είναι άδειοι λόγω των καλών καιρικών συνθηκών.
Τα μέτρα για το κάπνισμα πάντως ίσχυαν και ισχύουν κανονικά.

«Πρόστιμα δεν επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μιας και οι περισσότεροι καταστηματάρχες ακολούθησαν τον νόμο. Βέβαια υπάρχουν αναφορές ότι μετά από κάποια συγκεκριμένη ώρα, πχ τις 23:00, κάποια καταστήματα είχαν θέμα, αλλά δεν υπήρχε η δυνατότητα να γίνονται έλεγχοι» σημειώνει ο κ. Νταής, μιας και η βάρδια της Δημοτικής Αστυνομίας ολοκληρώνεται και δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν ο νόμος εφαρμόζεται ή όχι από την πλευρά του Δήμου.
Μια βόλτα πάντως, κυρίως το πρωί ή το απόγευμα, όταν και η κίνηση είναι αυξημένη, μπορεί να δώσει την ευκαιρία στους αρμόδιους να ελέγξουν αν τηρούνται τα όρια τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων, μιας και τα πρώτα παράπονα για την πλατεία Ταχυδρομείου έκαναν ήδη την εμφάνισή τους...

(*) Φωτογραφία αρχείου
Χρυσόστομος Τρίμμης (thessaliatv.gr)