Για όλους και για όλα γύρω από την ΑΕΛ, μίλησε ο Αλέξης Κούγια στην προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Δευτέρας (6/6) συνέντευξη Τύπου. Ο ισχυρός άνδρας των βυσσινί, αναφέρθηκε φυσικά στο θέμα της αποχώρησης του Σάκη Τσιώλη, αλλά τοπιθετήθηκε και για τον Πηλαδάκη, τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους και προπονητές, αλλά και άλλα πολλά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια: «Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε όλοι στην πρόσκληση. Είναι μια απρόοπτη Συνέντευξη αλλά με την αφορμή αυτή θα είναι εφόλης της ύλης.

Όταν αποφάσισα να πάρω τις μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΛ, κληρονόμησα μια κατάσταση πενταετούς αποτυχίας και την κατάρρευση στο μοντέλο Πηλαδάκη. Προσπάθησα να αναλύσω τις αιτίες που οδήγησαν την τεράστια αυτή ομάδα σε αυτό το σημείο.

«Γι αυτό απέτυχε ο Πηλαδάκης»

Συζητώντας με ανθρώπους από το περιβάλλον την ομάδας από την Αθήνα μου είπαν πως οι αιτίες ήταν 1) ασχολήθηκαν άνθρωποι που δεν φρόντισαν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του ιδιοκτήτη 2) οι άνθρωποι που είχαν γνώση και διαχειρίζονταν τα χρήματα Πηλαδάκη εκμεταλλεύτηκαν αυτά τα λεφτά για προσωπικό τους όφελος και 3) παρά το ότι υπήρχαν χρήματα υπήρχε καφενειακή λειτουργία της ομάδας και όλα σώθηκαν χάρη του Επαγγελματισμού του Γιώργου Δώνη, Όλοι συμφωνούσαν ότι κατέρρευσε το μοντέλο εκείνο γι αυτούς τους λόγους. Από την επιλογή παικτών από μέτριους προπονητές. Εκτός από Ουζουνίδη και Κόουλμαν οι προπονητές που έπαιρναν ήταν κακού επιπέδου.

Αυτοί οι μέτριοι προπονητές στην ιδιοκτησία Πηλαδάκη συνεχίστηκε από ασυνήθιστα μικρών για το μέγεθος της ΑΕΛ επιλογές. Κάποιοι από αυτούς θεωρούν τιμή τους να δουλεύουν στη Γ’ Εθνική. Αυτό οδηγούσε στην επιλογή παικτών που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν γι αυτό κατέρρευσε. ήρθαν παίκτες (Γκέρεμι, κλπ) που ήρθαν στη Λάρισα για να περάσουν καλά. Επιλογές περιβάλλοντος που έβγαζαν χρήματα εκμεταλλεύτηκαν τις καταστάσεις.

«Αν ο Πλεξίδας έβλεπε μπάλα θα την έδινε στην αστυνομία για βόμβα»

Δυστυχώς ο επόμενος ιδιοκτήτης ο κ Πλεξίδας ακολούθησε το ίδιο μοντέλο. Ο ιδιοκτήτης αυτός αν έβρισκε τη μπάλα θα την πήγαινε στο τμήμα για βόμβα. Επίσης το περιβάλλον που ήταν δίπλα στην ομάδα δεν ήταν αρκετά καλό. Κατέρρευσε και η εμπιστοσύνη από τον κόσμο.

Όταν πήρα τις μετοχές αποφάσισα η ΑΕΛ να κάνει άλμα η ομάδα προς το πάνω. Άλμα κάνεις όταν επιλέγεις στελέχη που στελεχώνουν την άμεση διοίκηση (Κιούσης και Λιόντος) το οποίο επεξετάθει πριν από λίγες μέρες με τους υπόλοιπους. Όμως εκείνο που κάνει διαφορετική την κάθε ομάδα που θέλει να έχει διάσταση τέτοια που δεν θέλει να είναι απλώς μία ομάδα είναι το περιβάλλον το στελεχιακό. Γι αυτό και ξεκίνησα με τον Θωμά Κυπαρίσση.

Η επιλογή Ντόστανιτς

Μεγάλη ομάδα γίνεται μια ομάδα επίσης όταν έχει ένα μεγάλο πρόεδρο αυτός να επιλέξει σωστούς συνεργάτες και ο πρώτος να είναι ο προπονητής. Κι ενώ όλοι διέδιδαν ονόματα δεξιά και αριστερά εμείς επιλέξαμε ένα μεγάλο άτομο. Τον Ράτκο Ντόστανιτς. Ένας άφθαρτος άνθρωπος με τεράστια καριέρα. Αμέσως αντιληφθήκαμε την αξία του.

Η επιλογή του τεχνικού τιμ

Θα πρέπει πρώτα να εξαντλήσουμε το προπονητικό τιμ. Αρχισα λοιπόν να ψάχνω ανθρώπους σε όλα τα πόστα που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν υψηλό επίπεδο αξιοπιστία ανιδιοτέλεια και να είναι και από το στενό περιβάλλον της Λάρισας. Γι΄αυτό επιλέξαμε τον Κώστα Κατσάρα (μια συγκροτημένη προσωπικότητα, άφθαρτος παίκτης της ΑΕΛ σε δύσκολο χρόνια), τον κ. Μαντζιώκα, τον κ. Τσότσα, τον κ. Καραμπάτσα. Πολύ περισσότερο έψαξα το θέμα των φροντιστών για να υπάρχει αξιοκρατία, σοβαρότητα και κλειστά στόματα. Γιατί είναι πολύ σημαντικό να μην διαρρέει τίποτα προπονητικό.

Το χτίσιμο της ομάδας

Έτσι ξεκινήσαμε. Έτσι λειτουργήσαμε. Επιλέξαμε ποδοσφαιριστές με προεξάχοντες τους Κυπαρίσση, Κατσάρα και εμένα γιατί ο κ. Ντόστανιτς δεν γνώριζε. Μετά την βδομάδα πήγαν όλοι σε ένα σπαρτιατικό περιβάλλον στο lecadin και χτίστηκε μια σπουδαία ομάδα. Μια ομάδα με Ναγιάρ, Κουτσιανικούλη, Ρέντζα και τον υπολοίπων που κέρδισαν το πρωτάθλημα.

Η απομάκρυνση Ντόστανιτς

Μέχρι το πρόβλημα με τον Ναγιάρ. Που ήρθε η ήττα με τον Παναιγιάλειο . Υπήρξε μια αναταραχή μετά τη Λαμία και την ήττα εκεί είναι η αλήθεια. Εγώ λοιπόν ενώ όλοι μου λέγανε να φύγει ο Ναγιάρ επειδή είχαμε θέμα στα αποδυτήρια αποφάσισα να μείνει λόγω των πολλών καρτών τότε. Και ο προπονητής να τον κερδίσει. Η δική μου γνώση ήταν σωστή, όμως ο Ντόστανιτς με τις αρχές του ήταν απόλυτος. Όμως το καλό της ΑΕΛ είναι πάνω από όλα. Δικαιώθηκα πιστεύω. Ήδη είμαστε πιο ψηλά από τους τότε αντίπαλους μας. Είδατε τις περιπτώσεις της Κέρκυρας και του Απόλλωνα.

Οι πρώτες επαφές με Τσιώλη

Το πρόβλημα ήταν πως κανείς καλός προπονητής δεν ήθελε να εργαστεί στην ΑΕΛ. Πήρα τον κ. Βλάχο και αρνήθηκε. Όπως και άλλους προπονητές. Αυτοί οι ίδιοι που είχαν αρνηθεί τώρα παρακαλάνε. Σε εκείνο το σημείο μου τηλεφώνησε ο Μάκης Σαμαρτζής και μου είπε πως ενδιαφέρεται ο Σάκης Τσιώλης. Από εκεί μετά από μια ασυνεννοησία στις ώρες καταφέραμε και συνεργαστήκαμε. Για τρεις μήνες ήθελε 20 χιλιάδες ευρώ μισθό συν 50 χιλιάδες μπόνους ανόδου. Ήταν εξωφρενικό το ποσό. Όμως επειδή ο Τσιώλης θα αποτελούσε ασπίδα σε όλους αυτούς που ήθελαν να επιτεθούν στην ομάδα, η απογοήτευση έγινε ενθουσιασμός και έφερε μια ενότητα στους οπαδούς.

Τα αποτελέσματα της δουλειάς Τσιώλη

Η νίκη με τον Απόλλωνα μας επανέφερε στις μπροστά θέσεις, η μεταμέλεια του Ναγιάρ λόγω Τσιώλη και το καλό κλίμα μας έκαναν να κερδίσουμε το καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Ήρθε λοιπόν μετά από αυτό το ματς η γκέλα του Τεννέ στο Απόλλωνα. Μάλιστα ο δικηγόρος τότε ο Παναγόπουλος που υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της Ελευσίνα έκανε λάθος ένσταση για να την χάσει γι αυτό κάνα,ε δική μας ένσταση.

Κατακτήσαμε την άνοδο με έναν τρόπο έντιμο. Είδατε υπήρχε ένταση μετά το ματς από την Καλλιθέα που όλοι κράζανε τους παίκτες. Μετά ήρθε μια ταπεινωτική ήττα από κάποιον κύριο Ψιμουλάκη που ποτέ δεν φανταζόμουν πως ο συγκεκριμένος θα έπαιρνε τα σώβρακα αυτού του staff. Απορροφήσαμε την τραγική εικόνα με Κισσαμικό με το ακραίο πέναλτι και την Παναχαϊκή.

Όταν συμφωνήσαμε με τον κ. Τσιώλη του είπα πως δεν κλονίζεται η εμπιστοσύνη στον προπονητή, δεν ακουμπάμε ποτέ τον Θωμά Κυπαρίσση. Προτιμώ ένα άνθρωπο έντιμο που δεν θα τον αμφισβητήσει κανείς εκτός αν μου προτείνεις κάποιον που αντικειμενικά είναι καλύτερος. Έτσι συμφωνήσαμε κι έτσι προχωρήσαμε.

«Πως φτάσαμε στη ρήξη»;

Είμαι ευγνώμων γι αυτό που προσέφερε ο Τσιώλης στην ΑΕΛ. Αυτό που προσέφερε δεν θα μπορούσε να το προσφέρει ούτε ο Μουρίνιο. Και εννοώ φυσικά την ηρεμία γύρω από την ομάδα. Μπορεί να είχαμε τα θέματα στα αγωνιστικά αλλά αυτή η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα.

Η πρώτη τριβή μας ήταν γιατί δεν βραβεύσαμε τον Βαγγέλη Τσιώλη και τον Λάζαρο Κυριλλίδη. Ο πρώτος έκανε την βιντεοανάλυση και ο δεύτερος δεν κατάλαβε τι προσέφερε. Εγώ του απάντησα πως όποιους έπρεπε να βραβεύσουμε, τους βραβεύσαμε. Και νομίζω ήμουν δίκαιος.

Στη συνέχεια υπήρξε περίεργη συμπεριφορά. Στο ξενοδοχείο υπήρχαν κάποιοι από την Θήβα. Ο Τσιώλης έκανε το δικό του πηγαδάκι με το δικό του κλίμα. Υπήρχε ένα άβολο κλίμα. Ο Κυπαρίσσης ένιωθε άβολα. Ο Κατσάρας μου υπέβαλλε την παραίτηση του .

Επίσης υπήρχε αντιεπαγγελματική συμπεριφορά. Πρώτη φορά στη ζωή μου έβλεπα προπονητή να καθυστερεί την προπόνηση. Πάντα αργούσε από δέκα λεπτά μέχρι μισή ώρα. Όμως είμαι ευγνώμων γιατί ο Τσιώλης πήρε το πρωτάθλημα.

Όταν το πήραμε το τρόπαιο έπρεπε να κάνουμε το σχεδιασμό και με τον κ. Τσιώλη άρχισε μαι συζήτηση για το ρόστερ και το πλάνο της επόμενη χρονιάς. Μιας ομάδας που θα διαχέεται από το πνεύμα δικαίο και θα είναι διακριτό σε όλη την Ελλάδα. Παρακάλεσα σε όλο το τεχνικό τιμ (ονομαστικά αναφέρθηκε στον καθένα) να κάνουν τις δικές τους εκθέσεις. Παράκαλεσα τον Τσιώλη να μου δώσει γραπτώς τις θέσεις και τα χαρακτηριστικά των παικτών και το υπάρχον υλικό. Όλοι οι υπόλοιποι μου τα έστειλαν γραπτώς.

Ο κ. Κατσάρας και ο κ. Κυπαρίσσης έβλεπαν ποδοσφαιριστές και χαρακτηριστικά παικτών και τους πλαισίωσα με τον κ. Λιβανό. Σε όλο αυτό το διάστημα υπήρχαν αρκετές κλήσεις μου προς τον κ. Τσιώλη για να πλαισιώσει και αυτός τους τρεις, Ο Γρηγορίου στην Κέρκυρα. ο Ελευθερόπουλος στη Βέροια, ο Πετράκης στα Γιάννινα και όλοι οι υπόλοιποι στις μεγάλες ομάδες αξιολογούν το ρόστερ. Ο Τσιώλης ήρθε μόνο πέντε λεπτά για να δει ένα σέντερ φορ και απαξίωσε όλους τους ανθρώπους που δούλευαν με αυτούς. Ο Κυπαρίσσης μου είπε «μου ρχεται να τον βαρέσω». Κι εγώ έπρεπε να βρω παίκτες που έληγαν τα συμβόλαια τους

Για παράδειγμα, ο Μαρκόφσκι. Υπήρχε μια διαφωνία του παίκτη με την ομάδα του και μπορούμε να τον κλείσουμε με τα μισά χρήματα. Δεν κάνει ο Μαρκόφσκι μου λέει ο Τσιώλης.

Άλλη περίπτωση. Έρχεται ο Βέλα Τζούνιορ και μου λέει για Κλέιτον. Μου τον αποκλείει επίσης γρήγορα. Δεν επιθυμώ να ανανεώσω με τον Μπόγιοβιτς και ψάχνω για επιθετικό και μου προτείνει τον Καϊκούτ με ελάχιστες συμμετοχές στα 33 του. Έναν παίκτη που έλεγξα και δεν πείστηκα για τις δυνατότητες του. Ο μόνος που συμφωνήσαμε είναι ο Τσίμο Ναβάρο. Τον κλείσαμε αμέσως. Δεν μπορούσαμε να τον πάρουμε τα Χριστούγεννα. Τον ξέρουμε αυτόν τον παίκτη.

Μου έκοψε τον Μανούσο. Είναι 27χρονών. Ο πρώτος σκόρερ της Καλλονής. Ευτυχώς δεν έχει υπογράψει το παιδί και ακόμα παίζει το όνομα του. Σε όποιον ποδοσφαιριστή του λέγαμε μου τον έκοβε απευθείας.

Φτάσαμε να πάμε στο ματς με τον Αχαρναϊκό . Μου ζήτησε ξενοδοχείο με τρεις χιλιάδες ευρώ για να τους δείξει τα αξιοθέατα στο Μουσείο της Ακρόπολης αλλά δεν εξέφρασα αντίρρηση

Δεν διαμαρτυρήθηκα στις λάθος επιλογές με την Κέρκυρα που μετά την αποβολή με την Κέρκυρα του Ρέντζα δεν υπήρχε ο Μασούρας στην αποστολή για να βοηθήσει. Με το ζόρι τον πείσαμε για τον Καπό που σερνόταν ο Μπόγιοβιτς και δεν πήρε ποτέ σε αγώνα τον Χοτζάλι.

«Ηθελα να διώξω τους Μαρουκάκη-Μπόγιοβιτς»

Ήθελα να διώξω τον Μαρουκάκη που μετά το παιχνίδι με την Παναχαϊκή είχαμε αυστηρό ωράριο και το παραβίασε. Είχαν ξεφτιλίσει την λέξη «βότκα» αυτό μαζί με άλλους παίκτες. Παράδειγμα. Μετά τον Πανσερραϊκό ο Κλείτον ήταν στη Λάρσια και μαζί με τον Μαρουκάκη, τον Λαμπρόπουλο και τον Κουτσιανικούλη ξεφτίλισαν τις βότκες σε γνωστό μαγαζί της Λάρισας. Έτσι την πάτησε ο Πηλαδάκης και είδατε την κατάληξη. Όμως αφού τον ήθελε τον Μαρουκάκη. Τον κράτησε. Τον συνέφερε. Κι ενώ εγώ ήμουν που ήθελα να τον διώξω έκανα πίσω επειδή δική του ήταν η απόφαση.

Εγώ θεωρώ από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές μου την κατάκτηση του πρωταθλήματος γιατί είχα και τον γιο μου. Κι ενώ πήρα τηλέφωνο τον προπονητή την ώρα της αποστολής κι αυτός δεν ήταν μαζί τους. Κι εμείς αρχίσαμε να τον αναζητούμε για τους ποδοσφαιριστές που ψάχνουμε. Εναν κεντρικό αμυντικό από την Αγγλία. Έναν αμυντικό χαφ από την Ουρουγουάη και έναν περιφερειακό επιθετικό από την Γαλλία.

«Δεν έστειλε ποτέ γραπτώς τις εισηγήσεις του»

Εγώ του ζήτησα τους παίκτες. Του ζήτησα την δική του εισήγηση για το ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν κι αυτός τίποτα. «Άλλο είναι το σημαντικό» μου λέει για είμαστε και οι δύο ευτυχισμένοι. Έχει κάνει στο μυαλό του ένα πλάνο που έπρεπε να δεχτώ για να είναι ευτυχισμένος.

Πρώτον το πριμ με τα 50 χιλιάδες ευρώ να πάρει τουλάχιστο αμέσως τα μισά. Του είπα θα το δούμε. Επειδή είναι και τα λεφτά των παικτών και για την αδειοδότηση. Γενικά τα έξοδα μας είναι 27 χιλιάδες για να έχουμε συμμαζεμένα τα χαρτιά μας για την αδειοδότηση.

Και εκεί παρενέβη ο κ. Λιόντος για να του μιλήσει. Αλλά αν ερχόταν πίσω ο κ. Τσιώλης έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη. Ο κ. Τσιώλης όμως πολλές φορές έχει καταλάβει πως πρέπει να μιλάει με τους δημοσιογράφους πολλές φορές παρά με τα στελέχη.

«Είχε νοοτροπία Θρασύβουλου»

Ο κ. Τσιώλης ήθελε να επανδρώσει όλη την ΠΑΕ με δικούς του ανθρώπους. Τι μου είπε λοιπόν. Ο Κατσάρας που έκανε τον κύκλο του φεύγει για να έρθει ο Κολομητρούσης. Κυριλλίδης ο άμεσος συνεργάτης μου. Μου ζητά ένα πρόσωπο Γιώργος Χερίδης. Ξαφνικα οι συνεργάτες του είδαν στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια της χρονιάς και τον Κυριλλίδη. Ο κ.Χερίδης είναι προπονητής τερματοφύλακων. Εγώ δεν τον γνώριζα. Θα ξεκινούσαμε με νοοτροπία Θρασύβουλου. Βάζουμε τους φίλους μας στις θέσεις κλειδιά.

Για τον κ. Λιβανό του είπα πως τον έχω επιλέξει εγώ. Μου αντιπρότεινε τον γιο του τον Βαγγέλη. Του ζήτησα τη ακριβώς δουλειά θα κάνει. Μου είπε πως θα μείνει στην Αθήνα, θα κάνει τον στρατηγικό σχεδιασμό, θα επιλέξει τους προπονητές και θα αναλύει και τους αγώνες. Μου ζήτησε τον λόγο που δεν ρώτησα για την γνώμη του στους προπονητές. Του απάντησα πως εγώ είμαι το αφεντικό και εγώ επιλέγω το προσωπικό για αυτό και επέλεξα τον Αναστασιάδη για προπονητή στις ομάδες Νέων. Και εκεί διαφώνησε γι αυτή την επιλογή. Από εκεί και πέρα δεν είχε να μου προτείνει καλύτερο βοηθό, καλύτερο τεχνικό διευθυντή, καλύτερο προπονητή τερματοφυλάκων ακόμη και καλύτερο άνθρωπο που θα αναλάβει υπεύθυνος ακαδημιών προτείνοντας μου τον συμπαθέστατο Ηλία Σελιώνη αλλά όχι κατάλληλο για την δουλειά.

Δεν θέλω να υποβαθμίζουμε αυτή την ομάδα. Το όνειρο μου θα ήθελα το προπονητικό περιβάλλον να είναι παραπάνω από την ΑΕΛ. Θα ήθελα να την ανεβάζουν και όχι να την κατεβάζουν στον επίπεδο το δικό τους. Αυτό ήταν το πρόβλημα ήταν αμετάπιστος και για τα 25 χιλιάρικα και για τις επιλογές του.

«Αυτοπροτάσονται αρκετοί προπονητές»

Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε τώρα. Ευτυχώς υπάρχουν πολλές προτάσεις για αυτή τη θέση με προπονητές από Πολωνία, Σερβία, Ρουμανία, Ολλανδία και Βέλγιο να έχουν ήδη προταθεί.

Προσπαθώ να πάρω μεγάλο Ελληνα προπονητή. Αυτή είναι η διάσταση μου. ΑΝ δεν το καταφέρω (τρεις ή τέσσερις είναι αυτοί οι προπονητές που εμπνέουν) θα προσφύγω σε ξένο. Έναν από τους τέσσερις που έχω καταλήξει. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Είμαι απέναντι στον οποιοδήποτε που προσπαθεί να βάλει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από την ομάδα και ξέρετε καλά πως βγήκα μπροστά στα δύσκολα για να απορροφήσω τους κραδασμούς. Η ΑΕΛ είναι πάνω από ιδιοτελείς ανθρώπους.

Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις:

Για τις επιλογές των συνεργατών: Να φέρει ο προπονητής έναν ή δύο συνεργάτες που θα τον επιλέξει αξιοκρατικά. Μόνο έτσι θα το δεχτώ. Οι αντίπαλοι μας ο Πλατανιάς, η Βέροια, ο Ατρόμητος δουλεύουν καθημερινά και υπογράφουν παίκτες και εμείς είμαστε υπό το μηδέν. Εγώ όταν σου δίνω τα κλειδιά γιατί πρέπει να δουλέψεις αξιοκρατικά και όχι να βάλεις τους φίλους σου που πίνετε τα τσίπουρα μαζί του.

Οι νέοι λόγοι διαφωνίας με Τσιώλη: Δεν ερχόταν. Επιδιώχθηκε για να οργανώσουμε το πλάνο. Είναι δυνατόν ο προπονητής να κάνει εισήγηση για παίκτη; Φύγαν όλοι ποδοσφαιριστές μας από τον Αχαρναϊκό και δεν κάνανε προπονήσεις μετά από μια βδομάδα. Μάλιστα χαιρέτισε τους ποδοσφαιριστές την Παρασκευή. Το έμαθα αλλά δεν γνώριζα τον λόγο. Αυτό ήταν το πρόβλημα. Μου ζήτησε ο κ. Λιόντος να τον κρατήσω και να χρεωθεί την ενδεχόμενη αποτυχία και του είπα πως δεν με ενδιαφέρουν τα περισσότερα διαρκείας στο βωμό του χτισίματος της ομάδας.

Για το αν ήταν προαποφασισμένο το διαζύγιο: Το αντίθετο. Όταν έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό σοβαρά αίτια και παραμένει σημαίνει πως υπάρχουν υποχωρήσεις. Όταν ξεπερνάει τα όρια αργώντας στην προπόνηση, ή συνεργάζεται με δικό του συνεργάτη τον διώχνεις… χθες. Μου είπαν πως έκανα λάθος με την επιλογή Τσιώλη λόγω του παρελθόντος. Δεν ήταν προαποφασισμένο το διαζύγιο. Γι αυτό το λόγο τώρα ψάχνουμε και βρισκόμασταν σε αυτό το σημείο.

Για τον Ντόστανιτς και την πιθανή επιστροφή του: Δεν τον έδιωξα ποτέ. Έφυγε μόνος του. Πολλές φορές συζητάμε για τον τζέντλμαν Ντόστανιτς. Είναι υπέροχο να ξέρεις βδομάδες πριν το προπονητικό πρόγραμμα. Παρόλα αυτά στο πίσω μέρος του μυαλού μου είναι πάντα ο συγκεκριμένος προπονητής. Δεν ήταν ποτέ ελαστικός αλλά δεν υπήρχε ποτέ τέτοιο πρόβλημα.

Για το μπάτζετ το προπονητικό: Πρώτα από όλα δεν ξέρουμε το μπάτζετ. Υπάρχει η κίνηση των «11» για την αύξηση των εσόδων. Αλλά αυτοί δεν παίρνουν αποφάσεις. Από τα περσινά δεδομένα τα έσοδα του π.χ. που μοιάζει η περίπτωση με εμάς, ο Ηρακλής ήταν 1,7 εκατομμύρια. Γι’ αυτό πρέπει να προσέξουμε πολύ γιατί ο Ηρακλής με αυτά τα ποσά έχει 4,9 χρέη. Αλλά εγώ φημίζομαι για το νοικοκυριό μου. Γι αυτό και πρέπει να προσέξουμε. Θα δούμε με το μπάτζετ ανάλογα με τα έσοδα μας. Έπαιρνε 2,5 ευρώ για τα 5 είανι πάρα πολύ ακριβό γήπεδο αλλά πιστεύω ότι θα βοηθήσουν οι χορηγοί, από τα καφέ, από την μπουτίκ αλλά και οι οπαδοί μας και θα τα καταφέρουμε. Αν γίνουν όλα σωστά περίπου τα έσοδα μας θα είναι 2,5 εκατομμύρια.

Για τον Αναστασίου: Έγινε συζήτηση με τον κ.Αναστασίου. Από το πολύ πάνω ράφι έχω ακόμη τρεις επιλογές. Από αυτούς υπάρχει μία περίπτωση που είναι το όνειρο μου να τον δω στον πάγκο της ΑΕΛ. Ο συγκεκριμένος έχει και συμμετοχές σε κορυφαίες διοργανώσεις όπως το Τσάμπιονς Λιγκ. Θα το χαρούν όλοι αν γίνει. Αν δεν καταλήξουμε σε Έλληνα τότε θα πάμε σε περιπτώσεις ξένων προπονητών.

Ο Εντι Ιορντανέσκου (γιος του προπονητή της Εθνικής Ρουμανία) είναι μια περίπτωση που μπορούμε να κλείσουμε. Ο άλλος είναι ο πρώην προπονητής της Λέγκια Βαρσοβίας και ο άλλος ο Μιλόγεβιτς. Ο πόθος μου είναι Έλληνας και θα γίνει χαμός αν κλείσει.

Για τις εκλογές της ΕΠΟ: Με τρομάζει η οξεία αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών. Θα έπρεπε να υπάρχει ένα κοινό μπλοκ και με τους δύο και με αξιοκρατικά κριτήρια να βρεθούν οι κατάλληλοι διαιτητές και όχι να κοιτούν από ποια ομάδα προέρχεται ο καθένας. Η ΑΕΛ δεν είναι με κανέναν. Είναι μόνη της και διεκδικεί τα δικά της συμφέροντα και θα κάνει τα πάντα για να τα διαφυλάξει.

Για τον Κλέιτον: Προτάθηκε δεν επελέγη…

sentragol.gr