Με μια έγγραφη καταγγελία, προς την διοίκηση της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, με ημερομηνία 29-06-2016, η οποία κατατέθηκε επισήμως λαμβάνοντας αριθμό πρωτοκόλλου, ομάδα καθαριστριών που εργάζεται  μέσω ιδιωτικής εταιρείας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, θέτει θέμα πλημμελών συνθηκών υγιεινής κάνοντας λόγο ακόμα και για «διασπορά μικροβίων» τα οποία είναι επικίνδυνα για την υγεία ασθενών και εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, στο ίδιο έγγραφο, οι καθαρίστριες στρέφονται κατά της ιδιωτικής εταιρείας στην  οποία εργάζονται, η οποία είναι επιφορτισμένη με την καθαριότητα, υποστηρίζοντας ότι τους εκμεταλλεύεται και παραβιάζει το νόμο.

Το κείμενο της καταγγελίας έχει ως εξής:

«Αγαπητ---------

Θέλουμε να καταγγείλουμε μια μεγάλη σπατάλη στον τομέα της υγείας. Αφορά την εταιρία καθαρισμού. Ο μεσάζων πάντα πηγαίνει για το κέρδος και μέχρι εδώ σωστά, όμως τις περισσότερες φορές είναι σε βάρος των ασθενών , του κράτους και τέλος των εργαζομένων. Πιο ειδικά είμαστε καθαρίστριες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Λάρισας. Εδώ το παζάρι των χιλιάδων euro κρατάει χρόνια με την εταιρία ---------- που κατόπιν τη διαδέχτηκε η ------------. Πρόκειται για την ίδια ακριβώς εταιρία με τα ίδια στελέχη που παίρνουν συμβάσεις με 73 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ 50. ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ 8ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ 5ΩΡΕΣ .Επίσης όταν άλλαξε όνομα η εταιρία μας ανάγκασε με εκβιασμό να παραιτηθούμε οικειοθελώς ώστε να γλιτώσει έτσι χιλιάδες ευρώ. Κανένας στο χώρο αυτό δεν έψαξε ποτέ τίποτα με αποτέλεσμα να αναρωτιόμαστε πολλοί . Δουλεύουμε στο νοσοκομείο 15-17 χρόνια άρα εμπιστευθείτε μας και ψάξτε το σας παρακαλώ. Μας τρομοκρατούν με απειλή απόλυσης και μας δίνουν μισθούς πείνας 300ων euro. Αυτές τις μέρες πήραμε λίγο ανάσα με τις ατομικές συμβάσεις που λέγεται ότι θα γίνουν και σ΄ αυτό το σημείο θέλω να σας συγχαρώ γιατί αποφασίσατε κάτι που οι άλλες κυβερνήσεις δεν τόλμησαν ποτέ. Όμως, υπάρχει ακούμε το ενδεχόμενο αφού προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι εν λόγο εταιρίες να δικαιωθούν και ερωτώ κ. ------------ από πού να δικαιωθούν; Γιατί θα πρέπει πάντα σ αυτή τη χώρα να υπάρχουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι Εκεί δηλαδή που μας χρωστάνε μας παίρνουν και το βόδι...έτσι νιώθουμε τελικά. Και λένε επίσης ότι παλεύουν να καθυστερήσουν το γεγονός με τις ατομικές συμβάσεις για να αλλάξει η κυβέρνηση [ Ν.Δ] να αλωνίζουν πάλι. Θέλω να σας παρακαλέσω να κάνετε κάτι αποτελεσματικό για μας που όπως λέμε ήμαστε η τελευταία τρύπα για σας ,όμως πολύ σημαντικοί για την υγεία και πλήρη ίαση των ασθενών .Ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή γίνετε διασπορά μικροβίων στο νοσοκομείο; Ξέρετε σε τι θερμοκρασίες με τι συνθήκες πλένονται οι πανέτες αυτή τη στιγμή; Η επιστασία του νοσοκομείου κάνει πάρα πολλά βοηθείστε τους σας παρακαλώ! ,

Με ιδιαίτερη Τιμή και εκτίμηση 

Μια μεγάλη ομάδα καθαριστριών"

Ακολουθούν 7 υπογραφές