Eρώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τις ζημιές που υπέστη ο δρόμος Λάρισας-Κοζάνης και μετά από σχετικό αίτημα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λάρισας. Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς: 

1. Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δ. Παπαδημητρίου

2. Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χ. Σπίρτζη

Θέμα: «Βελτίωση της εθνικής οδού Λάρισας Κοζάνης»

Σε πολλά τμήματα της Εθνικής Οδού Λάρισας Κοζάνης, τόσο εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, όσο και εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, παρατηρούνται ρωγμές, λακκούβες και σε ορισμένες περιπτώσεις καθιζήσεις, με συνέπεια να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τους οδηγούς.

Ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες χιονοπτώσεις η κατάσταση στο τμήμα Γιάννουλη – Τύρναβος και στο τμήμα Τύρναβος – Ελασσόνας – Κοζάνη επιδεινώθηκε, για αυτό και είναι έντονες οι διαμαρτυρίες των κατοίκων των παραπάνω περιοχών.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα δρόμο με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο είναι προφανές ότι απαιτείται άμεση βελτίωση του οδοστρώματος.

Επιπρόσθετα, με δεδομένο ότι ο οδικός άξονας Λάρισας – Κοζάνης έχει πολύ μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας και έχουν δαπανηθεί σημαντικοί πόροι για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για τη συνολική αναβάθμιση του 

Ερωτάσθε κύριοι Υπουργοί:

1. Σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία εκπόνησης των μελετών για τη βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού άξονα Λάρισας – Κοζάνης τόσο εντός των γεωγραφικών ορίων της Θεσσαλίας, όσο και εντός των γεωγραφικών ορίων της Δυτικής Μακεδονίας;

2. Έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές μελέτες για την παράκαμψη της Ελασσόνας που είναι απαραίτητη για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης της Ελασσόνας;

3. Έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την υλοποίηση των έργων βελτίωσης του οδικού έργου Λάρισας – Κοζάνης;

4. Θα γίνουν άμεσα έργα βελτίωσης του οδοστρώματος ιδιαίτερα στα τμήματα που έχουν καταστραφεί από τις πρόσφατες χιονοπτώσεις και τους παγετούς.                       

Οι ερωτώντες βουλευτές

Γιάννης Μανιάτης

Μιχάλης Τζελέπης