Ο γιατρός και πρώην αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Μ. Ξηρομερίτης απαντά στον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη σε σχέση με τα χρίσματα με αφορμή τα σχόλιά του για την έλευση του κ. Λ. Αυγενάκη.
Αναλυτικά:
"Καλά είναι να μην κατακρίνουμε αξιότιμε  κε Δήμαρχε τους αντιπάλους μας  και ας κοιτά ο καθένας «τα του οίκου του» .Αυτό προστάζει ο πολιτικός πολιτισμός και σίγουρα θα πρέπει από ένα προεκλογικό κλίμα να λείπουν οι κορόνες και ο κιτρινισμός.

Αυτά που λέγατε πριν από λίγες μέρες  για την κεντροδεξιά παράταξη θα  πρέπει τώρα να τα πείτε και στον εαυτό σας και να κάνετε κάποια στιγμή και την αυτοκριτική σας μετά την έλευση του κου Σκουρλέτη που ουσιαστικά επισφραγίζει χρίσματα ,εκλογικές συνεργασίες δίνοντας και τα εύσημα στα «πολιτικά του τέκνα ».
Μετά από πολλά χρόνια στην αυτοδιοίκηση θα ήθελα να προτείνω ότι καλά είναι οι αυτοδιοικητικοί άσχετα με την σχέση που επιθυμούν να έχουν οι κυβερνώντες με τις αυτοδιοικήσεις ,εμείς θα πρέπει να μην παρασυρόμαστε από ακραίες πολιτικές αντιπαραθέσεις που προάγουν οι ίδιοι στο κεντρικό προσκήνιο.

Εμείς με εστίαση στις τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να λειτουργούμε με επιχειρήματα και όχι με αφορισμούς  και κεντρικές ντιρεκτίβες που πληγώνουν εν προκειμένω τον Δήμο μας. Οι πολιτικοί μπορούν να διαδραματίζουν τον ρόλο τους στην επικράτεια αλλά εμείς οι αυτοδιοικητικοί δεν πρέπει να συμπράττουμε στην πολιτική τους αντιπαράθεση και να την μεταφέρουμε στην κοινωνία μας .Εύχομαι ο πήχης του πολιτικού πολιτισμού να ανέλθει μέχρι τις εκλογές του Μαίου…οψόμεθα."