Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών την ερχόμενη Δευτέρα 26 Ιουνίου, η Τομεακή Οργάνωση Μαθητών Λάρισας της ΚΝΕ διοργανώνει μαθητικό τουρνουά μπάσκετ 3on3 στην πλατεία Λαμπρούλη στο Φρούριο.
Με σύνθημα «Πέτα την μπάλα στο καλάθι! Οχι τη ζωή σου! Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά!», τη Δευτέρα στις 7 μ.μ., στην πλατεία Λαμπρούλη καλούμε όλους τους νέους να πάρουν μέρος στο τουρνουά που έχει την στήριξη της ΕΣΚΑΘ, είπε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου το μέλος της Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ Αλ. Κιτσιούλης. Ο κ. Κιτσιούλης τόνισε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών ότι «δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το διάστημα η κυβέρνηση συζητά για τη νομιμοποίηση της κάναβης, ως «σκαλοπάτι» για τη νομιμοποίηση όλων των ναρκωτικών. Διαφημίζει την πολιτική της Ε.Ε. για τα ναρκωτικά, πιέζοντας για την πλήρη εφαρμογή της πολιτικής αυτής και στην Ελλάδα».
Τα στοιχεία όμως δείχνουν, πρόσθεσε, το στέλεχος της ΚΝΕ ότι «η Ε.Ε. αποτελεί τον κύριο διάδρομο διακίνησης παράνομων ουσιών σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ. Παρόλα αυτά αντί η κυβέρνηση να οργανώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόληψης και να στηρίξει τις δομές απεξάρτησης και επανένταξης κόβει τη χρηματοδότησή τους και ταυτόχρονα προχωρά στην ίδρυση των λεγόμενων χώρων υγιούς χρήσης, περιθωριοποιώντας στην πραγματικότητα τους χρήστες».
Στη συνέντευξη τύπου παρόν ήταν και ο μπασκετμπολίστας Σ. Γκιουλέκας, ο οποίος κάλεσε τους νέους να βάλουν καλάθι στη ζωή και να διεκδικήσουν μια ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις.

ert.gr