Την καταγγελία του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ εναντίον του διοικητή της ΥΠΕ Θεσσαλίας Νέστορα Αντωνίου, για «άδικη, παρελκυστική, ευνοιοκρατική και με όρους συστηματικής δίωξης συμπεριφορά του εις βάρος της προέδρου του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ του Π.Γ.Ν.Λάρισας, Σοφίας Σωτηράκου» υιοθετεί με ομόφωνη απόφαση του ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας.
Η καταγγελία αναφέρει:
«Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τον διοικητή της 5ης Υπε Νέστορα Αντωνίου για την άδικη, παρελκυστική, ευνοιοκρατική και με όρους συστηματικής δίωξης συμπεριφορά του εις βάρος της προέδρου του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ του Π.Γ.Ν.Λάρισας, Σοφίας Σωτηράκου.
Συγκεκριμένα, η άξια συνάδελφος και αγωνίστρια, διευθύντρια ΕΣΥ παιδιατρικής, που τιμήθηκε επανειλημμένα από τους συναδέλφους της, διατελώντας για τέσσερις συνεχόμενες θητείες πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των γιατρών, για δύο συνεχόμενες θητείες αιρετός εκπρόσωπος των γιατρών των Νοσοκομείων της πόλης στο Δ.Σ. και σε Όργανα του Ιατρικού Συλλόγου, διατελεί για 11Ο χρόνο υποψήφια για την κατάληψη της θέσης της Συντονίστριας Διευθύντριας Παιδιατρικής στο Γ.Ν.Λάρισας, θέση που προκηρύχθηκε τον Νοέμβριο του 2006.
Μετά από παράτυπες καθυστερήσεις, αλλαγές εισηγητών και τροποποιήσεις της νομοθεσίας στο μεσολαβήσαντα χρόνο, κρίθηκε εν τέλει με μεγάλη διαφορά από τις συνυποψήφιες της η θέση υπέρ της κ. Σωτηράκου από το Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών το Φεβρουάριο του 2015. Αντί διορισμού όμως, τον Ιούνιο του 2015, αναπέμφθηκαν από τον Υπουργό Υγείας, τα πρακτικά του Συμβουλίου, χωρίς ουσιαστικό λόγο, προκειμένου να επαναληφθεί η διαδικασία της κρίσης.
Έκτοτε και παρά τις συνεχείς οχλήσεις, έγγραφες και εξώδικες αναφορές, ο διοικητής της 5η ΥΠΕ, αρνείται να προχωρήσει τις διαδικασίες επανάληψης της κρίσης, για σχεδόν 2 χρόνια, παρά τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου, την ώρα μάλιστα που φρόντισε να ολοκληρωθούν άλλες κρίσεις μέσα σε λίγους μήνες από την προκήρυξή τους».