Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα στο ΑΠΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δόγμα των στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ότι αν η γνώμη τους δεν συμφωνεί με την πραγματικότητα τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα! Τι κι αν καθημερινώς η εγκληματικότητα κτυπά κόκκινο από τα αλλεπάλληλα περιστατικά αυθαιρεσίας, ανομίας και βίας, που πρόσφατα ανέδειξε στη βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης; Για τον κ. Τόσκα, όπως και για τον πρωθυπουργό, όλα βαίνουν καλώς! Με ανεκδιήγητες δηλώσεις επιμένουν ότι η καταρράκωση του αισθήματος της ασφάλειας των πολιτών οφείλεται αποκλειστικά στην ΝΔ, που μάταια κρούει διαρκώς το κώδωνα του κινδύνου, μήπως και αφυπνιστεί η μονίμως σε κατάσταση αφασίας κυβέρνησή μας.
Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό ότι την ώρα που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εκθείαζε το έργο του στη δημόσια ασφάλεια, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ λάμβανε χώρα μια ακόμη θερμή ολονυχτία με μολότοφ και πέτρες από τους γνωστούς-αγνώστους του κράτους εν κράτει των Εξαρχείων, χωρίς να βρεθεί ούτε ένας ένοχος. Τόσο καλά!».