Ο αναπληρωτής τομέαρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τα χθεσινά βίαια επεισόδια από αντεξουσιαστές στην Ερμού και τους βανδαλισμούς σε δεκάδες καταστήματα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι γνωστοί-άγνωστοι, ενθαρρυμένοι από το δόγμα της ανοχής που ακολουθεί το κατ’ ευφημισμόν υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επεκτείνουν το πεδίο της δράσης τους και εκτός του “άβατου” των Εξαρχείων. Αυτήν την φορά η καρδιά της εμπορικής κίνησης της πρωτεύουσας, ο δρόμος που συγκεντρώνονται καθημερινά χιλιάδες τουρίστες, η οδός Ερμού, ήταν αυτή που παραδόθηκε στην καταστροφική μανία των μπαχαλάκηδων. Δεκάδες καταστήματα σε ελάχιστη ώρα υπέστησαν βανδαλισμούς.
Τα γεγονότα αυτά έρχονται σε συνέχεια των επιθέσεων από αγνώστους σε ανυποψίαστους πελάτες, ντόπιους ή τουρίστες, των καταστημάτων που ήταν ανοιχτά την Κυριακή.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο αρρωστημένο μυαλό των δραστών, που επιδιώκουν το χάος, υπάρχει η ξεκάθαρη πρόθεση να καταστρέψουν κάθε οικονομική κίνηση στην πρωτεύουσα,. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να περιοριστούν στο Εξαρχιστάν, που με τη βούλα της κυβέρνησης έχει ανακηρυχθεί σε “άβατο”.
Πρόκειται για μια προδιαγεγραμμένη πορεία διάλυσης, η οποία αν δεν ανακοπεί από τους αρμόδιους, που πρέπει επιτέλους να επιτελέσουν το καθήκον τους, θα καταφέρει καίριο πλήγμα στην οικονομική δραστηριότητα, στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και θα καταρρακώσει περαιτέρω το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών».