Από τις 2 έως τις 6 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στον Πυργετό Λάρισας το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνδιοργάνωση με τον Σκοπευτικός Σύλλογος Πυργετού «Ωρίων».

Βασικός στόχος της δράσης, είναι η προβολή του αθλήματος της σκοποβολής και η διάδοση του στη Θεσσαλία.

Η συμμετοχή των αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναμένεται να είναι σημαντική, προσδίδοντας μεγάλο κύρος στην εν λόγω αθλητική γιορτή, η οποία έχει επίκεντρο την περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Εξάλλου, οι μοναδικές στο είδος τους εγκαταστάσεις του σκοπευτηρίου «ORION 2011», έχουν κερδίσει επάξια τον τίτλο ενός διεθνούς προορισμού, αφού διαθέτουν μεταξύ άλλων υπερσύγχρονα γήπεδα που καλύπτουν όλο το φάσμα του αθλήματος της σκοποβολής και με «αιχμή του δόρατος» τέσσερα γήπεδα πήλινου στόχου (σκοποβολή IPSC, αεροβόλο, τοξοβολία) αλλά και εναλλακτικές δραστηριότητες άθλησης και ψυχαγωγίας όπως παιδική χαρά, ποδήλατο, χαλάρωση, φάρμα ζώων, ιππασία και πισίνα.

Περαιτέρω, μέσω της ανωτέρω διοργάνωσης επιδιώκεται τόσο η ανάδειξη τόσο του αθλητισμού, όσο και η προσέλκυση των ενδιαφερόμενων κάθε ηλικίας, στον υγιή ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Τέλος, η ευρείας απήχησης εκδήλωση, αναμένεται να αυξήσει την επισκεψιμότητα της περιοχής και του τόπου εν γένει, αφού πρόκειται για μία ιδιαίτερη αθλητική διοργάνωση.

tornosnews.gr