Η Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας καλεί όλους τους συναδέλφους, σε Παράσταση Διαμαρτυρίας  στην Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας (Μανδηλαρά 23), την  Πέμπτη 16 Ιουνίου  2016, και ώρα 13:30, με αφορμή τις πρόσφατες αλλαγές στο Γυμνάσιο  και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης γενικότερα, καθώς και συμπαράσταση και στήριξη της Διαμαρτυρίας των Εκπαιδευτικών, των κλάδων ΠΕ15 και ΠΕ04, οι οποίοι θίγονται άμεσα από την πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Παιδείας. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

  “Με τις αλλαγές στο Γυμνάσιο που προωθεί η κυβέρνηση επιχειρεί  να εξαφανίσει όπως – όπως, τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν. 

            Η μείωση των ωρών του ωρολόγιου προγράμματος, η αφαίρεση των ωρών των υπευθύνων των εργαστηρίων, η διεύρυνση των αναθέσεων, η συγχώνευση των ειδικοτήτων σε τομείς της Β΄ τάξης των ΕΠΑΛ, επί της ουσίας, θα οδηγήσει σε απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών τη νέα σχολική χρονιά και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει πολύ σοβαρό πρόβλημα σε χιλιάδες συναδέλφους, που διδάσκουν ως δεύτερη και τρίτη ανάθεση τα σχετικά μαθήματα, αλλά και αυτούς που θα βγουν υπεράριθμοι και θα αναγκαστούν να γυρίζουν, σε ακόμη περισσότερα σχολεία την επόμενη χρονιά, για συμπλήρωση ωραρίου.

            Η μείωση μαθημάτων και το «τσαλάκωμα» του προγράμματος σε μια λογική ότι ο καθένας «κάνει ό,τι περισσεύει, όπου βρεθεί», θα φέρουν βαρύ πλήγμα στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. 

Απαιτούμε: 

 Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. 

Άμεση απόσυρση όλων αυτών των μέτρων του Υπουργείου. 

ΟΧΙ στην υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου”.