Σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό βγαίνει σήμερα Τετάρτη στη Λάρισα με επίσπευση τράπεζας, η πρώτη κατοικία Βολιώτη ελεύθερου επαγγελματία για χρέος 42.395,54 € και το Στέκι Αλληλεγγύης για όλους, η ΟΕΒΕΜ και άλλες συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από Συμβολαιογραφείο της Λάρισας, που οργανώνει η πρωτοβουλία πολιτών της Λάρισας κατά των πλειστηριασμών, για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν συλλογικότητες και ο επαγγελματίας, που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, τόνισαν την ανάγκη κινητοποίησης των συμπολιτών, για να μην καταλήξουν στα χέρια των τραπεζών και οι πρώτες κατοικίες και δήλωσαν ότι θα υπερασπιστούν κάθε συμπολίτη που κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο. Στην περίπτωση του Βολιώτη επαγγελματία ια χρέος 42.395 € βγαίνει το σπίτι του σε πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς τις 213.000 €.

Στη Λάρισα αναμένεται να βρεθούν σήμερα Βολιώτες και Λαρισαίοι διαμαρτυρόμενοι, ενώ έξω από το συμβολαιογραφείο θα παραταχθούν αστυνομικές δυνάμεις για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

«Δεν ήταν αξιόπιστοι»

Ο Ηλίας Βαγδούτης, ελεύθερος επαγγελματίας, που ζει με τη διαζευγμένη και άνεργη μητέρα του, δήλωσε ότι όταν ξεκίνησαν το 2005, όταν πήρε τραπεζικό δάνειο για να φτιάξει το σπίτι του.

Μέχρι το 2012 ήταν συνεπής, αλλά στη συνέχεια, επειδή δεν υπήρχαν χρήματα για να πληρώνει, έκανε αίτηση ένταξης στο νόμο Κατσέλη, που πριν 1,5 μήνα απορρίφθηκε, λόγω της εμπορικής δραστηριότητας που ασκεί.

Ο επαγγελματίας είπε ότι επειδή δεν θέλει να του χαριστεί τίποτα και θέλει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, πήγε στην τράπεζα για διακανονισμό, του ζήτησαν 1.000 € προκαταβολή και 420 € δόση, ενώ η αποπληρωμή θα γίνει όταν ο ίδιος θα είναι 72 χρονών!

Όπως είπε, ο ίδιος βρήκε το ποσό της προκαταβολής, το έδωσε και ήταν συνεργάσιμος, από την τράπεζα δεν ήταν αξιόπιστοι. «Μετά από μία εβδομάδα χωρίς να επικοινωνήσουν μαζί μου, ζήτησαν άλλα 4000 € προκαταβολή με τη δικαιολογία ότι το χρέος ήταν 15.000 και η τράπεζα ζητά μόλις 4.000 € ως προκαταβολή.

Ο δανειολήπτης ανέφερε ότι προσπαθεί με διάφορα μέσα που έχει να πολεμήσει αυτό που τον αδικεί. «Γιατί εγώ ήθελα να κρατήσω το σπίτι που είναι το μοναδικό που έχω και όχι άλλο περιουσιακό στοιχεία και εκείνοι δεν συνεργάζονται. Και φθάσαμε σήμερα εδώ», τόνισε.

Ο κ. Βαγδούτης εκτίμησε ότι η στάση της τράπεζας ήταν πρόφαση και όλα είναι προσχεδιασμένα, ενώ πρόσθεσε ότι από τις 300.000 € που είχε πάει αρχικά δάνειο, αποπλήρωσε τις 100.000 €, αλλά το κεφάλαιο δεν μειώθηκε σχεδόν καθόλου.

Ο ίδιος είπε ότι αν σήμερα δεν βγει σε πλειστηριασμό το σπίτι του θα ψάξει να βρει νόμιμους τρόπους για να πληρώσει όσο μπορεί, ο ίδιος θέλει να συνεργαστεί, αλλά η τράπεζα δεν συνεργάζεται. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή αν το σπίτι του βγει σε πλειστηριασμό, είπε ότι δεν ξέρει τι θα κάνει.

Mε πληροφορίες από magnesianews.gr