Συνεχίζονται οι δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για απόρους και ανασφάλιστους στη Λάρισα από την κινητή μονάδα της 5ης ΥΠΕ.

Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ.) και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, συνεχίζουν την παροχή ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεων, σε άπορους και ανασφάλιστους, στο πλαίσιο της εφαρμογής προγραμμάτων πρόληψης και παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη δράση ήδη ενημερώθηκαν οι ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΤΕΒΑ οι οποίοι στο Δήμο Λαρισαίων ανέρχονται σε 2.500 οικογένειες.

Επόμενη στάση των μονάδων θα είναι η Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης επί της οδού Παπανδρέου, για χρονικό διάστημα από Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου έως και Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλ. 6982863327 τις εργάσιμες ημέρες εκτός Σαββάτου, Κυριακής, και Επισήμων Αργιών, προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για όποια από τις παρακάτω εξετάσεις επιθυμούν.

  • Μαστογραφία: Απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας 40 – 69 ετών οι οποίες είτε δεν έχουν υποβληθεί ποτέ στην εξέταση, είτε η προηγούμενη έχει γίνει τουλάχιστον 12 μήνες νωρίτερα. Η εξέταση δεν θα πραγματοποιείται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο του μαστού. 
  • Μέτρηση οστικής μάζας: Αφορά κυρίως γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και άνδρες άνω των 60 ετών. 
  • Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας: Σπειρομέτρηση σε καπνιστές/στριες άνω των 40 ετών. 
  • Βιοχημικές εξετάσεις: Προϋπόθεση οι προηγούμενες να έχουν γίνει τουλάχιστον 12 μήνες νωρίτερα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 8 Φεβρουαρίου με τη στάση των κινητών μονάδων στη Κεντρική Πλατεία Λάρισας έως 19 Φεβρουαρίου, ενώ συνολικά θα διαρκέσει έως και 8 Απριλίου 2016. Στο διάστημα αυτό οι κινητές μονάδες θα σταθμεύσουν σε διαφορετικά σημεία, ώστε να  καλύψουν όλους τους κατοίκους των συνοικιών της πόλης.

Μέχρι σήμερα το πρόγραμμα υλοποιείτε με μεγάλη επιτυχία και έως τις 17 Φεβρουαρίου έχει πραγματοποιηθεί ο παρακάτω αριθμός εξετάσεων.

Μαστογραφία: 97  

Μέτρηση οστικής μάζας: 85

Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας (Σπειρομέτρηση) : 70

Βιοχημικές εξετάσεις:113 δείγματα, 1356 εξετάσεις

Για τα επόμενα σημεία στάθμευσης και τη χρονική διάρκεια παραμονής των κινητών μονάδων σε αυτά, οι πολίτες θα ενημερωθούν εγκαίρως με νεότερες ανακοινώσεις.