Το βιβλίο της Μαρίας Γκούσια – Ρίζου «Ευχής…  έργο» από τις εκδόσεις ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ, παρουσιάζεται την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο Λίντο Οργανισμός  (2ο επίπεδο), Ηφαίστου 2 απέναντι από το Αρχαίο Θέατρο. 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Βασιλική Παπαθανασίου, φιλόλογος , συντάκτρια του Statusvoice.gr και η συγγραφέας.
Συντονίζει η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Καρυδάκη.
«200 αυθεντικές ευχές συγκεντρωμένες στο βιβλίο που θα αγαπήσεις ν’ ανατρέχεις ξανά και ξανά. Συγκυρίες και σκέψεις που ξαφνικά έγιναν επιταγές, οδήγησαν το χέρι μου στη συγγραφή των ευχών που συγκεντρώθηκαν στο βιβλίο αυτό και είναι λίγες μόνο από τις δεκάδες που έχω δώσει κατά καιρούς σε γνωστούς και φίλους.»
* Η Μαρία Γκούσια - Ρίζου πέρασε πολύ χρόνο στις πανεπιστημιακές αίθουσες (Νομικά, παιδαγωγικά, δημοσιογραφία, λογοτεχνία). Κι ακόμη εκεί βρίσκεται έχοντας αλλάξει θέση αυτή τη φορά (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο).
Τα σπουδαιότερα τα έμαθε στην επαφή με τους άλλους, στη συνάντηση με το έσω θέμα. Έχει παιδιά και όνειρα. Αγωνίζεται και για τα δύο με πείσμα.
Γράφει και κάποτε βραβεύεται (A’ Βραβείο στο διαγωνισμό του Αερολιμένα Αθηνών και του περιοδικού «Διαβάζω» για το διήγημα «Ήξεις – Αφίξεις». Β’ Βραβείο στο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών για τη νουβέλα  “Da(y)go”. Α΄ Βραβείο στο διαγωνισμό του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» για το διήγημα «Εντελώς Αδύνατον». Βραβείο στο διαγωνισμό του diavasame.gr για το διήγημα  «Με παλμό». Βραβείο στο διαγωνισμό του “monitor” για το διήγημα  «Ανάρρωση»).
Ο προσωπικός της ιστότοπος βρίσκεται στη διεύθυνση: http://mariagoussia.wordpress.com