Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών, το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας,  πραγματοποίησε κυριακάτικο εορταστικό εκπαιδευτικό εργαστήρι για γονείς, παππούδες και παιδιά, με τίτλο «Βοηθάμε τη μαμά να στρώσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι».
Οι συμμετέχοντες συζήτησαν για τα Χριστούγεννα της Παράδοσης με έμφαση στα έθιμα  της Θεσσαλίας. Οι μεγαλύτεροι θυμήθηκαν και οι πιο μικροί  έμαθαν για το μεγάλο γιορτινό και ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι που περιείχε κάθε λογής εδέσματα:. τη γαλοπούλα και το χοιρινό κρέας, το παραδοσιακό χριστόψωμο, διάφορα γλυκίσματα, δίπλες, κουραμπιέδες, μελομακάρονα…
Τελικά όλοι συνειδητοποίησαν πως το τραπέζι των Χριστουγέννων πρέπει να διαφέρει από το καθημερινό, να είναι όμορφα στολισμένο, να είναι ξεχωριστό.
…Και ανέλαβαν δράση.

Μπέρδεψαν παλιές και νέες τεχνικές και δημιούργησαν πρωτότυπα αντικείμενα, ώστε φέτος να το διακοσμήσουν και να το στολίσουν με έναν τρόπο διαφορετικό και πρωτότυπο!
Τα παιδιά βοήθησαν τους μεγάλους  της ομάδας και μετέτρεψαν μαζί απλά καθημερινά υλικά σε μικρά αριστουργήματα. Κέντησαν χριστουγεννιάτικα σουπλά, διακόσμησαν με πολλή φαντασία μπουκαλάκια για λικέρ, έφτιαξαν κρίκους για τις πετσέτες, ζωγράφισαν πιάτα, έκαναν στολίδια!
Η συνταγή; Πολλή φαντασία, έμπνευση, πρωτότυπες ιδέες και  φυσικά συνεργασία.
Στο τέλος, έστρωσαν όλοι μαζί το μεγάλο τραπέζι του Μουσείου, είπαν τα κάλαντα και πήραν τα απαραίτητα χριστουγεννιάτικα κεράσματα.