Η καθιερωμένη υποδοχή των εκπαιδευόμενων του Α΄Κύκλου Σπουδών του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του σχολείου, μέσα στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας. Μετά την τέλεση του αγιασμού από τον ιερέα της φυλακής π. Νικηφόρο Κοντογιάννη δύο εκπαιδευόμενοι του Β΄Κύκλου εξήγησαν γιατί επιλέχθηκε φέτος η μάσκα ως σύμβολο υποδοχής. 
Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, σχεδόν ποτέ δεν είμαστε «ο εαυτός μας». Η ζωή μας είναι σαν μια θεατρική παράσταση. Για να παίξουμε πιο πειστικά το ρόλο μας χρησιμοποιούμε ένα πολύτιμο εργαλείο: τη μάσκα. Μάσκα είναι ο τρόπος που μιλάμε, που ντυνόμαστε, που διασκεδάζουμε.

Με όλα αυτά κάτι θέλουμε να πούμε στους γύρω μας.Μάσκες φορούμε στη δουλειά, στο δρόμο, στην παρέα, στη φυλακή. Μάσκες θα φορέσουν και στο θεατρικό απόσπασμα από τις «Τρωάδες» που ετοιμάζουν για να δείξουν με πιο ζωντανό τρόπο τα συναισθήματα και τα πάθη των ανθρώπων. Κατέληξαν λέγοντας στους συνεκπαιδευόμενούς τους ότι στο χώρο που ήρθαν οι μάσκες που θα φορέσουν θα είναι οι πιο ευχάριστες από όλες όσες έχουν φορέσει μέχρι τώρα. «Μην τις φοβάστε!

Αν τις χρησιμοποιήσετε έξυπνα θα σας μάθουν μεγάλες αλήθειες! Φορέστε τη μάσκα του εκπαιδευόμενου! Αυτή είναι η μοναδική που θα σας απελευθερώσει από κάθε άλλη μάσκα που σας φόρεσαν και δεν την επιθυμείτε», τόνισαν χαρακτηριστικά.
Ακολούθως, με ένα μικρό δρώμενο έδειξαν στους νέους εκπαιδευόμενους τραβώντας μια κόκκινη γραμμή ποιες συνήθειες πρέπει ν’ αφήσουν έξω από το σχολείο. Τέλος, οι πρωτοετείς παρέλαβαν από μία ευχή των δευτεροετών και ένα ξύλινο διακοσμητικό με σήμα δύο μάσκες του αρχαίου θεάτρου.
Η εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά εδεσμάτων από το σχολείο προς τους έγκλειστους εκπαιδευόμενους για το καλωσόρισμα.