Θετικό σε κορωνοϊό είναι ένα νεαρό ζευγάρι από τον Βόλο, που με την άφιξή του από τη Γερμανία, «έσπασε» την καραντίνα και συναντήθηκε με φιλικό του ζευγάρι, επίσης από τον Βόλο, στο οποίο φέρεται να μετέδωσε τον ιό.

Ο κύκλος των ερωτημάτων κλείνει για την εστία μετάδοσης, με την έκδοση και των χθεσινών αποτελεσμάτων και «απενοχοποιούνται» οι εκπαιδευτικοί, γονείς τριών παιδιών, που μέσα από μια «οριζόντια παραφιλολογία», θεωρήθηκαν στους κύκλους της εκπαιδευτικής κοινότητας και όχι μόνο ως «ύποπτοι» για υποτιθέμενη μετάδοση του ιού. Ο πανικός διαπέρασε την κοινωνία, με διασπορά όχι του ιού αλλά ψευδών «ειδήσεων».

Ο 26χρονος αθλητής και η συνομήλικη φίλη του θα υποστούν και ποινικές κυρώσεις για το γεγονός ότι δεν τήρησαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα της καραντίνας, αλλά αυτό που προέχει, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι να λήξει η περιπέτεια της υγείας τους και η περιπέτεια της υγείας του φιλικού τους ζευγαριού, που είναι γονείς.

Το ζευγάρι νοσηλεύεται σε ξεχωριστούς θαλάμους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ το φιλικό τους ζευγάρι, που επίσης νοσεί, νοσηλεύεται σε κοινό θάλαμο, καθώς η 30χρονη γυναίκα διανύει τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης και χρειαζόταν στον πλευρό της τον σύζυγό της.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρέθηκαν χθες στα Τρίκαλα για να γίνει η ιχνηλάτηση όλων των επαφών του ζευγαριού από τον Βόλο, που έφτασε πριν 12 ημέρες από τη Γερμανία μέσω Αυστρίας, και το οποίο αποφάσισε να περάσει την καραντίνα σε ορεινή περιοχή.

Η καραντίνα δεν τηρήθηκε, οι συναντήσεις με το φιλικό τους ζευγάρι από τον Βόλο έγιναν, η κοινωνικότητά τους ήταν μεγάλη, και τα κλιμάκια ενημερώνουν ιδιοκτήτες φούρνων, εστιάτορες, φαρμακοποιούς και ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ.

Στα Τρίκαλα επτά άτομα ελέγχθηκαν στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών του ζευγαριού. Τα τεστ ανίχνευσης του Covid-19 έγιναν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Η ιστορία ξετυλίχθηκε όταν στην κλινική «ΑΝΑΣΣΑ» μεταφέρθηκε την Τρίτη το βράδυ μια νεαρή γυναίκα στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της, ζητώντας να υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού που βγήκε θετικό.

Το δίχρονο παιδάκι της μπήκε σε καραντίνα, όπως συνέβη και με τους γονείς της. Η μητέρα της, εργαζόμενη σε δημόσια υπηρεσία – που έκλεισε για προληπτικούς λόγους – βρίσκεται σε καραντίνα στην Αθήνα και ο πατέρας της στον Βόλο. Χθες λήφθηκαν και από τους δύο γονείς, καθώς και το δίχρονο παιδάκι επιχρίσματα για μοριακό έλεγχο, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Ο 30χρονος σύζυγός της γυμναστής, υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό την Πέμπτη και βρέθηκε θετικός. Η ακαδημία ποδοσφαίρου που εργάζεται έκλεισε για προληπτικούς λόγους, ενώ οι δύο γονείς του είναι εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια και τα σχολεία, όπως και η ακαδημία που εργάζεται ο ίδιος, έκλεισαν για απολύμανση. Η ακαδημία ανέστειλε μάλιστα τη λειτουργία της προσωρινά.

Χθες από κλιμάκια του ΕΟΔΥ υποβλήθηκαν σε τεστ και οι γονείς του με τον «ιό» της παραφιλολογίας να «χτυπά» οριζόντια την κοινωνία, καθώς υπήρξε διασπορά ανυπόστατων φημών για κρούσματα σε σχολεία, με υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς.

Επίσης έκλεισε για απολύμανση το σχολείο που εργαζόταν η μητέρα της νεαρής που ήρθε από τη Γερμανία και με τον αθλητή σύντροφό της έσπασαν την καραντίνα.

Τα δύο ζευγάρια πέρασαν μαζί πολλές ώρες τις ημέρες που ήταν επιβεβλημένη η καραντίνα, κανένα μέτρο προστασίας δεν λήφθηκε και τα αποτελέσματα ήταν η διασπορά του ιού. Σημειώνεται πως το ζευγάρι που έφτασε από τη Γερμανία υποστήριξε πως είχε υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό και ήταν αρνητικό.

Τα αποτελέσματα από τα επιχρίσματα που λήφθηκαν από τους συγγενείς των δύο ζευγαριών, θα εκδοθούν την Κυριακή.

e-thessalia.gr