Σε μήνυμά του για τη σημερινή Ημέρα της Μητέρας ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος αναφέρει τα εξής:
"Η πρώτη λέξη που έρχεται στα χείλη μας στις δύσκολες στιγμές μας , το πρώτο πρόσωπο που σκεφτόμαστε όταν κάτι καλό μας συμβαίνει!
Η πιο σημαντική παρουσία στη ζωή του ανθρώπου. Η αγάπη της είναι η πιο ανιδιοτελής στον κόσμο. Οι συμβουλές της είναι πάντα οι σωστές.
Η μητέρα ήταν, είναι και θα είναι μια ξεχωριστή ύπαρξη, ένας δεσμός αίματος για το παιδί, τον έφηβο, τον ενήλικα.
Αποτελεί  θεμέλιο της οικογένειας αλλά και της κοινωνικής δομής , ενώ συμβολίζει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.Η μητέρα αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο,είναι σύμβολο της ενότητας, της αγάπης, της συμπάθειας και της συγνώμης.Ο σεβασμός και η τιμή σ' αυτό το πρόσωπο, πέρα από την αυτονόητη υποχρέωση του καθένα μας, υπαγορεύεται κι από την ανάγκη αναγνώρισης ενός έργου απαραίτητου μεσα στην οικογένεια.   

Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια παγκόσμια αναγνώριση της μητέρας και της κοινωνικής της προσφοράς.
Η μητέρα διαπλάθει το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του παιδιού της και το στηρίζει σε όλη του τη ζωή. Είναι αυτή που παρακολουθεί βήμα προς βήμα την πορεία του και το προστατεύει σε κάθε κίνδυνο ή δυσκολία.
Έχουμε όλοι μας την υποχρέωση, να αγκαλιάσουμε και να βοηθήσουμε την κάθε μητέρα στο έργο και την αποστολή της.   Η γιορτή της μητέρας αποτελεί μια ευκαιρία να δείξει ο καθένας μας πόσο πολύ την αγαπάμε! Η έκφραση της αγάπης μας με ένα λουλούδι είναι οτι το καλύτερο δώρο γι' αυτήν!
Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες !
Κώστας Κολλάτος
Δήμαρχος Τεμπών"