Η Λάρισα με το θεατρικό σχήμα ''Φαέθων'' του συλλόγου « Η Ανατολική Ρωμυλία» ν. Λάρισας δίνει το στίγμα της στο τριήμερο Φεστιβάλ Σάτιρας ''Μώμος ο Πατρεύς''! Στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ - μοναδικό στο είδος του σ' όλη την Ευρώπη - διαγωνίσθηκαν 83 ερασιτεχνικοί θίασοι από 57 πόλεις της ελληνικής επικράτειας και προκρίθηκαν 9. Μέσα στα 9 επικρατέστερα που θα παρουσιαστούν στους τελικούς είναι και το σχήμα ''Φαέθων''. (Την προηγούμενη χρονιά το θεατρικό σχήμα ''Φαέθων'' δραματοποίησε και παρουσίασε θεατροποιημένη ποίηση του Νάνου Βαλαωρίτη σε σκηνοθετική καθοδήγηση της θεατρολόγου και εκπαιδευτικού θεατρικής αγωγής κ. Βίλλης Κίτσιου. Το ποιητικό θεατρικό δρώμενο παρουσιάστηκε στα πλαίσια της έκθεσης της Λαρισαίας θεωρητικού τέχνης και φωτογράφου Αμαλίας Λιάκου με τίτλο ''Επιφάνειες'', που διοργανώθηκε από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.)
Το σατιρικό μονόπρακτο με το οποίο θα εμφανιστούν στην Πάτρα στις 16 Φεβρουαρίου είναι «Η Βιωσιμότητα του ... χρέους» του Λαρισαίου κωμικού δραματουργού κ. Στέλιου Ντικούλη.
Οι ήρωές μας, Αρτέμης και Παυσανίας είναι δύο συνταξιούχοι, που βλέπουν τα λεφτά τους να ''εξαφανίζονται'' λόγω του χρέους και να μην μπορούν να γυρίσουν αλλιώς τον τροχό. Το χρέος όμως δεν έχει μόνο επηρεάσει τη δική τους ζωή, μα και τη ζωή των ανθρώπων που τους περιβάλουν!
 Η επικαιρότητα, η πραγματικότητα που άλλαξε μέσα σε λίγα χρόνια, ο αντιθετικός χαρακτήρας των ηρώων καθώς και τα φραστικά τους επεισόδια δίνονται με τρόπο καυστικό και κωμικό!
Το ρόλο του Αρτέμη ενσαρκώνει ο Νίκος Μπόλωσης ενώ τον ρόλο του Παυσανία ο Γιώργος Παπανικολάου, δύο από τα πολλά και εξαιρετικά μέλη του σχήματος. Τη σκηνοθετική καθοδήγηση έχει η κ. Βίλλη Κίτσιου.