Με το σύνθημα «Πάρε μέρος στην αλυσίδα της ζωής, Γίνε και εσύ εθελοντής Δότης» ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Λάρισας, το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας και η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη διοργανώνουν στις 9-10 Ιουνίου διήμερο εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τη εθελοντική Δωρεά Αίματος, Αιμοπεταλίων, Μυελού των Οστών και Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος.

Η εθελοντική προσφορά των ιστών αυτών είναι σημαντικότατη για την αποτελεσματική θεραπεία σοβαρών ασθενειών. Μπορούμε όλοι μας, αφιερώνοντας λίγο από τον χρόνο μας να χαρίσουμε ελπίδα και ένα «δώρο ζωής» στους ανθρώπους που το χρειάζονται.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Την Τρίτη 9 Ιουνίου στην Κεντρική Πλατεία: 9:00 -13:00 Κινητή Μονάδα του Κέντρου Αιμοδοσίας με στόχο την ενημέρωση πολιτών και μαθητών.

Αίθουσα ΟΥΗΛ: 7:00 - 7:15 Χαιρετισμοί, 7:15 - 7:30 «Εθελοντική Αιμοδοσία» Ερυθρός Σταυρός, 7:30 - 8:00 «Δωρεά Αίματος και Αιμοπεταλίων» Ομιλήτρια: κ. Χατζητάκη-Γραμουστιάνου Μ. Συντονίστρια του Κέντρου Αιμοδοσίας Γ.Ν.Λάρισας, 8:00 - 8:45 «Δωρεά Αιμοποιητικών Κυττάρων και Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος» Ομιλήτρια: κ. Παγώνη Μ. Αιματολόγος, Επιμηλήτρια Α' Αιματολογικής κλινικής Γ.Ν Ευαγγελισμός, 8:45 - 9:00 Συζήτηση, 9:00- 9:15 Επίδοση επαίνων σε εθελοντές αιμοδότες.

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου στην Κεντρική Πλατεία: 9:00-13:00 Κινητή Μονάδα για αιμοδοσία εθελοντών και πολιτών. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας. Όπως σημειώνεται από τους διοργανωτές, «η εθελοντική αιμοδοσία είναι, ίσως, η πιο καθαρή και

κορυφαία μορφή εθελοντισμού. Είναι η καταξίωση της ανιδιοτέλειας, μια πράξη κατά την οποία δίνουμε κυριολεκτικά κομμάτι του εαυτού μας για τους άλλους. Είναι χρέος όλων μας να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία αυτής της προσφοράς. Ήδη πολλοί συμπολίτες μας προσφέρουν αυτό το δώρο μεμονωμένα αλλά κυρίως μέσα από αιμοδοτικές προσπάθειες πολλών συλλόγων διαμορφώνοντας αιμοδοτική συνείδηση στην κοινωνία μας».