Με γκολ του Παλάσκα στο 62′ ο Αμπελωνιακός ήταν ο μεγάλος νικητής και Κυπελλούχος ΕΠΣΛ στον τελικό με τον Αχιλλέα Φαρσάλων επικρατώντας με 1-0. Η ομάδα του Τάκη Παραφέστα ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και κατάφερε να πετύχει τον πρώτο στόχο της φετινής σεζόν μιας και με μία νίκα στα επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος θα στεφθεί «νταμπλούχος».

Η πρώτη φάση στο παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο 9’ με τον Γρηγορίου να μπαίνει από δεξιά να κάνει τη σέντρα, η άμυνα του Αχιλλέα Φαρσάλων δεν πρόλαβε να διώξει με τον Κακαβίτση από πλεονεκτική θέση να χάνει μοναδική ευκαιρία. Απάντησε ο Αχιλλέας Φαρσάλων με μία εξίσου καλή στιγμή όταν ο Μπένος από δεξιά έκανε τη σέντρα με το δεξί ο Γκικούδης δεν έδιωξε σωστά αλλά ο Σβερκούλης δεν πρόλαβε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι.

Ωστόσο, η φάση του αγώνα πραγματοποιήθηκε στο 33 όταν ο Τσετεροκλής με κάθετη πάσα βρήκε τον Παλάσκα, αυτός πέρασε και τον τερματοφύλακα και σε κενή εστία σημάδεψε το αριστερό δοκάρι με την μπάλα στη συνέχεια να καταλήγει άουτ.

Αυτή η φάση ήταν και η ευκαιρία να υπάρξει μια μικρή ένταση στις τάξεις των φιλάθλων αλλά ευτυχώς για το καλό του ποδοσφαίρου τερματίστηκε.

Πριν κλείσει το ημίχρονο ο Αμπελωνιακός είχε και 3η ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Γεωργίου στο 45’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 30 μέτρα, στον άξονα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η υπεροχή του Αμπελωνιακού στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε με τον Μπίκο στο 52’ με το αριστερό να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι.

Τελικά το γκολ ήρθε στο 62 όταν ο Παλάσκας έβγαλε μόνο του τον Κακαβίτση αυτός πέρασε και τον Κουτσοκέρα στη συνέχεια έπεσε από μαρκάρισμα αμυντικού με τον Παλάσκα να παίρνει το ριμπάουντ και να κάνει το 0-1.

Μεγάλη στιγμή για τον Αχιλλέα Φαρσάλων στο 68’ με τον Αποστόλης Τσιανάκα να σεντράρει από αριστερά με τον Μπένο από πλεονεκτική θέση να μην προλαβαίνει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Φάση για τον Αμπελωνιακό στο 71’, με τον Τσετεροκλή να εκτελεί το κόρνερ τον Παλάσκα να παίρνει τη κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Δεύτερη καλή στιγμή για τον Αμπελωνιακό στο δεύτερο ημίχρονο με τον Βούλγαρη να βγαίνει ωραία στην κόντρα αλλά καθυστέρησε να πλασάρει με αποτέλεσμα να «κοπεί» από τους αμυντικούς του Αμπελωνιακού.

Αρκετές οι καθυστερήσεις στη συνέχεια όπως και οι αλλαγές με το παιχνίδι να λήγει χωρίς κάποια αξιοσημείωτη φάση με τον Αχιλλέα Φαρσάλων να κλείνει στα καρέ τον Αμπελωνιακό χωρίς όμως σημειωθεί κάποιο γκολ.

Οι θύρες που ήταν ανοικτές για τον κόσμο γέμισαν μιας και παρακολούθησαν τον αγώνα περίπου 3 χιλιάδες φίλαθλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

*Βραβεύτηκε στην αρχή του παιχνιδιού ο διαιτητής του παιχνιδιού Μαστροδήμος που «κρέμασε» μετά από αυτό το ματς τη σφυρίχτρα του.

Οι συνθέσεις:

Αχιλλέας Φαρσάλων(Μ. Τριανταφυλλόπουλος): Κουτσοκέρας, Τλούπας, Τσανάκας Β., Πατσιούρας, Κουτσοκέρας Αθ.(80′ Ζαγγανάς), Τσιανάκας Απ., Κομισόπουλος(74’ Τσούλης), Αντωνιάδης, Βούλγαρης, Μπένος, Σβερκούλης(88′ Κατσανάκης).

Στον πάγκο έμειναν: Βόπης, Βακουφτσής, Ξυνογαλάς, Θεοχάρης.

Αμπελωνιακός(Τ. Παραφέστας): Γκικούδης, Περήφανος(83′ Ρόκα), Πρικάκης, Γκόλτσιος, Κωτούλας, Τζιαρτζιάνης, Γρηγορίου, Παλάσκας(75’ Κουρούμαλος), Μπίκος, Κακαβίτσης, Τσετεροκλής(90′ Χατζούλης).

Στον πάγκο έμειναν: Βούκιας, Νικολακούδης, Βραζίτικος, Πατρίκος.

Διαιτητές: Μαστροδήμος, Παπαδημητρίου, Γκαρέλης, Αγγελούλης

Πηγή: larissa sport news