Ήταν 7:30 το πρωί της  Κυριακής, της 29ης Σεπτεμβρίου 2013, όταν ο Λαρισαίος παιδοχειρουργός Δημήτρης Τσούμας βρέθηκε, από διερχόμενο περιπατητή, άγρια δολοφονημένος σε ερημική τοποθεσία, στο τέρμα της οδού Κάρλας, στο ύψος περίπου της ψυχιατρικής κλινικής Αλ. Θωμά.

Καταγράφηκε ως ένα από τα πλέον στυγερά εγκλήματα στα Θεσσαλικά αστυνομικά χρονικά, καθώς ο άτυχος γιατρός είχε κυριολεκτικά εκτελεστεί σχεδόν εξ επαφής, με δυο βολές από κυνηγετική καραμπίνα στο κεφάλι και με ένα μεταθανάτιο τραύμα από μαχαίρι στον τράχηλο, σαν να επρόκειτο για χαριστική βολή.

Πέρασε ενάμιση χρόνος από τότε. Από την Ασφάλεια, στη Λάρισα, παρέλασαν τον πρώτο καιρό περισσότεροι από 50 ύποπτοι αλλά άκρη δεν βγήκε. Δύσκολη υπόθεση, όμως η αστυνομία δεν την έβαλε ποτέ στο αρχείο συνεχίζοντας διακριτικά τις έρευνες.

Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του kosmoslarissa.gr, μαθαίνουμε ότι οι προσπάθειες ενδέχεται να καρποφορήσουν σύντομα, καθώς η εξιχνίαση του μυστηρίου θεωρείται πιθανότερη από κάθε άλλη στιγμή στο παρελθόν.

Μακάρι, για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να ησυχάσει η ψυχή του ανθρώπου και των δικών του.

Κ.Τ.