Εναν απολογισμό της εννιαετούς θητείας στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, πραγματοποίησε σήμερα ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης με αφορμή την ανάρτηση του σήματος του υπουργείου Πολιτισμού “Αναγνωρισμένο Μουσείο” στην Πινακοθήκη.

Το τρίπτυχο επί της ουσίας, το οποίο οδήγησε στην πανελλήνια και όχι μόνο αναγνώριση του έργου στη Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας συνοψίζεται στη χρηστή διαχείριση που δημιούργησε και ένα εύλογο οικονομικό απόθεμα, στην αναγνώριση του έργου που παρήχθη με την απόκτηση του σήματος από το υπουργείο Πολιτισμού και στο κοινωνικό πρόσημο μιας σημαντικής πολιτιστικής δομής, η οποία όπως τόνισε ο κ. Καλογιάννης ήταν επισκέψιμη χωρίς αντίτιμο εισιτηρίου και χωρίς να υπάρχουν δίδακτρα για τα εργαστήρια.

Το στοίχημα κερδήθηκε, υπογράμμισε ο κ. Καλογιάννης, υπενθυμίζοντας ότι όταν ανέλαβε την προεδρία στη Δημοτική Πινακοθήκη, υπήρχαν συγκεκριμένα προβλήματα στο κτίριο που είχαν να κάνουν και με τη στεγανότητα του σε ορισμένα σημεία, αλλά και με τις προσήκουσες συνθήκες διαφύλαξης και συντήρησης του πολιτιστικού πλούτου της συλλογής του Μουσείου.

Πέραν αυτών ο δήμαρχος τόνισε ότι η οικονομική επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού που έδωσε στην Πινακοθήκη τη δυνατότητα να παράξει αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα, μέσω της χρηστής διαχείρισης των κονδυλίων προέκυψαν σημαντικά διαθέσιμα. “Αυτή τη στιγμή διαθέτει διπλάσια διαθέσιμα του ποσού της επιχορήγησης. Είναι ένα αποτέλεσμα που καταδεικνύει με εξαιρετικό τρόπο τη χρηστή διοίκηση που υπήρξε από μέρους όλου του Διοικητικού Συμβουλίου”.

Όλα αυτά κατέληξε ο δήμαρχος Λαρισαίων “αποδεικνύουν ότι οι δομές Πολιτισμού και όχι μόνο στην πόλη μας έχουν τη δυνατότητα να κάνουν σπουδαία δουλειά, αν έχουν τον στόχο της εξωστρέφειας και της συνεργασίας με τους φορείς , ταυτόχρονα με την πολιτική βούληση και την οικονομική βοήθεια από μέρους της δημοτικής αρχής. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η παρακαταθήκη που αφήνουμε θα συνεχιστεί και στο μέλλον”.

ertnews.gr