Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου οι μαθητές/τριες της Β' Τάξης και συγκεκριμένα του τμήματος Β1 του 9ου Γυμνασίου Λάρισας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.

Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εξαιρετική Έκθεση "Άννα Φράνκ" που φιλοξενείται αυτό το χρονικό διάστημα, καθώς είναι κοντά και στην 27η Ιανουαρίου, μέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Η Έκθεση περιλαμβάνει την ιστορία της Άννας Φράνκ, όπως αυτή αυτή αποτυπώνεται από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του αντίστοιχου Μουσείου στο Άμστερνταμ.

Αξιοσημείωτο γεγονός αποτέλεσε ότι η όλη ξενάγηση, περιήγηση, υπόμνηση σχολίων έγινε με οδηγούς - ξεναγούς από συνομιλήκους μαθητές/τριες των σχολείων που είχαν και την ευθύνη διοργάνωσης της έκθεσης.

Έτσι, το ταξίδι - προσκύνημα τιμής σε ΜΝΗΜΕΣ που πόνεσαν την ανθρωπότητα , συγκίνησε βιωματικά , αφού ο συνομήλικος ξεναγός ακουμπά πιότερο το νου και την καρδιά των μαθητών ....γιατί είναι κοντά...με αλήθειες βαθιά ειπωμένες, δίνοντας ουσία και αξία στα κυρίαρχα λογότυπα -μηνύματα: "ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ"!! "ΔΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΜΕΝΕΙ"!!!

Η βιωματική ενσυναίσθηση αυτών καθιστά υπεύθυνους τους νέους καθώς συνειδητοποιούν τι κόσμο θέλουν να ζήσουν, να δημιουργήσουν για να 'χει συνέχεια η ΟΜΟΡΦΙΑ, ως αιτούμενο της ύπαρξης τους.

Και, επειδή η πνευματική ομορφιά νοηματοδοτεί τη ζωή, ώστε να καταστεί ο έφηβος "ψυχικά ανθεκτικός"στην πίεση των αδιεξόδων της ζωής η επίσκεψη αυτή κρίθηκε αναγκαία καθόσον υλοποιείται μέσα στο πλαίσιο δράσης του σχολείου με στόχο την καλλιέργεια ψυχοθεραπευτικών στάσεων και την ψυχική ενδυνάμωση των εφήβων.

Τα παιδιά συνόδευσαν οι καθηγήτριες του σχολείου Τασιούλη Μαρία ΠΕ01 & Στεργιούλα Παναγιώτα ΠΕ07.