Εξηγήσεις για την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να αφήσει εκτός των μεγάλων επενδυτικών έργων τις επιχειρήσεις της Βιομηχανικής Περιοχής Λάρισας, ζητά ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Με έκπληξη διαπιστώνουμε, ότι η ΒΙ.ΠΕ Λάρισας, από τις μεγαλύτερες Βιομηχανικές Περιοχές της Περιφέρειας, όπου εδρεύουν 68 επιχειρήσεις, που αποτελούν φωτεινό παράδειγμα επιχειρηματικότητας, στηρίζοντας έμπρακτα την οικονομία της περιοχής και της Χώρας, έχει αποκλειστεί από τα επενδυτικά έργα κατασκευής υποσταθμών του ΔΕΔΔΗΕ, που εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με στόχο την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσής των Βιομηχανικών περιοχών.

Για ποιο λόγο η Υπουργική απόφαση της υφυπουργού Ανάπτυξης, Άννας Μάνη–Παπαδημητρίου, περιλαμβάνει 10 βιομηχανικές περιοχές της Περιφέρειας πλην της Λάρισας, με ποια κριτήρια έγινε η ένταξη των ΒΙ.ΠΕ της Περιφέρειας και για ποιους λόγους αποκλείστηκε η Λάρισα, είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Διότι ενίσχυση της περιφερειακής βιομηχανικής ανάπτυξης, στο πλαίσιο της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης της βιομηχανίας, αποκλείοντας τις επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ Λάρισας, συνιστά αποσπασματική και περιορισμένη ανάπτυξη».