Tο Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ» καλεί τα μέλη του σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 και ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου & 37ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (Κουμουνδούρου 17-19).

Όπως αναφέρει το Δ.Σ. του Συλλόγου σε ανακοίνωσή του: 

"Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Συνεχίζουμε περήφανα τον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική – αντιεπιστημονική «αξιολόγηση» των νόμων 4692/20 και 4823/21

Η  απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σχετικά με τον τρόπο και τη μορφή συνέχισης του αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική – αντιεπιστημονική «αξιολόγηση» είναι μια απόφαση που, αναγκαστικά, λαμβάνει υπόψη της την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών της 14/3/2024 και προέκυψε μετά από πολύωρη συνεδρίαση, στην οποία ήταν παρούσα η νομική σύμβουλος της Δ.Ο.Ε.  και ανέλυσε όλα τα δεδομένα, που διαμορφώθηκαν μετά από τη δικαστική απόφαση.

Όλες οι μέχρι σήμερα αποφάσεις , όπως περίτρανα έχει αποδειχτεί παρά τα όσα έλεγαν και έγραφαν οι κάθε είδους «πρόθυμοι», παρείχαν ασφάλεια στα μέλη μας ενάντια στον αυταρχισμό και τις διώξεις. Ο αγώνας μας, με αυτή το απαραίτητο χαρακτηριστικό ως πρώτιστο, συνεχίζεται με την ίδια ένταση και τους ίδιους στόχους, δίχως να διακινδυνεύσει το να προσφέρει «θύματα» στον  αυταρχισμό του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.  αλλά με την ενίσχυση της δράση μας στην κατεύθυνση της συντεταγμένης, από το σύνολο του κλάδου, αντιμετώπισης, στην πράξη, μιας ψευδεπίγραφης «αξιολόγησης» που είναι φανερό ότι μόνο δεινά έχει να φέρει στη λειτουργία σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προχωράει στην υλοποίηση των αγωνιστικών δράσεων που ακολουθεί μέχρι σήμερα,

  • τη συνέχιση δηλαδή  των 3ωρων στάσεων εργασίας (οι οποίες δεν έχουν κριθεί ως παράνομες ή καταχρηστικές) και αφορούν όλους/όλες τους/τις συναδέλφους για τη διαδικασία της ατομικής παρατήρησης διδασκαλίας καθώς και τμήματα του εξωδιδακτικού έργου (προπαρασκευαστικές συναντήσεις με διευθυντές και συμβούλους).

  ενώ παράλληλα αποφασίζει, σε υλοποίηση και διεύρυνση των αποφάσεων της συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 14/3/2024:

  • την πραγματοποίηση, μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. την Πέμπτη 28/3 και ώρα 13:30 (με κάλεσμα συμμετοχής σε Ο.Λ.Μ.Ε. – Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. και 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας) και, ταυτόχρονα, συγκεντρώσεις την ίδια ημέρα και ώρα σε όλες τις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης.
  • την πραγματοποίηση κύκλου Γενικών Συνελεύσεων από 19/3 έως 29/3 και ολομέλεια προέδρων την 1/4/2024 με πρόταση – εισήγηση για 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Απριλίου που θα αφορά τα κορυφαία ζητήματα της εκπαίδευσης (την ανάγκη άμεσης οικονομικής αναβάθμισης των εκπαιδευτικών σύμφωνα με την απόφαση της 92ης Γ.Σ. ,την απαίτηση για διάλογο για τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την απαίτηση για διάλογο για το ζήτημα της αξιολόγησης με βάση τις θέσεις του κλάδου…)
  • την πραγματοποίηση μεγάλης επιστημονικής εκδήλωσης για την αξιολόγηση στις 5/4/2024, η οποία θα θέτει, για μια ακόμη φορά, το ζήτημα στην παιδαγωγική του βάση ενάντια στο τερατούργημα που το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. επιχειρεί να επιβάλει.
  • το κάλεσμα σε σύσκεψη στα γραφεία της Δ.Ο.Ε. στους προέδρους και κοσμήτορες των παιδαγωγικών σχολών και τμημάτων με στόχο την ανάπτυξη προβληματισμών αλλά και, τελικά, της διαμόρφωσης κοινής πρότασης για το ζήτημα της «αξιολόγησης» ώστε να επιδιώξουμε, στη συνέχεια, από κοινού να τη μεταφέρουμε σε συνάντηση-συζήτηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
  • την πραγματοποίηση σειράς επιστημονικών δράσεων, με όλους τους ενδεδειγμένους τρόπους, που θα αναδεικνύουν τον αντιεπιστημονικό – αντιεκπαιδευτικό χαρακτήρα της «αξιολόγησης» των νόμων 4692/20 και 4823 και την ορθότητα των θέσεων της Δ.Ο.Ε.
  • την πραγματοποίηση συναντήσεων, στην παραπάνω κατεύθυνση, με τους τομείς παιδείας των κομμάτων, την ΑΔΙΠΔΕ και το προεδρείο του Ι.Ε.Π.
  • τη δημιουργία σποτ που θα αναδεικνύει την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης απέναντι στη Δ.Ο.Ε και τη δημόσια εκπαίδευση.

   Όλες και όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας.

  • Το παραπάνω πλαίσιο αγωνιστικής διεκδίκησης πάρθηκε στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας  κατά πλειοψηφία 5-3".