Η Ομάδα Εξωτερικής Αποστολής φοιτητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι μια ομάδα φοιτητών Ιατρικής που δραστηριοποιείται από το 2018 με σκοπό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Η δράση γίνεται στο πλαίσιο ενός μαθήματος επιλογής που σχετίζεται με την παγκόσμια δημόσια υγεία υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Καθηγητή κ. Χρήστου Χατζηχριστοδούλου και του Καθηγητή κ. Ματθαίου Σπελέτα.

Στόχος της ομάδας είναι η προσφορά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ειδικά σε περιοχές που η πρόσβαση των ανθρώπων σε υπηρεσίες υγείας είναι δύσκολη ή αδύνατη. Έχουν πραγματοποιηθεί επιτυχώς τρεις αποστολές στην Κένυα σε συνεργασία με τον Ορθόδοξο Μητροπολίτη Κένυας κ. Μακάριο.

Στον χρόνο που μεσολαβεί μέχρι την πραγμάτωση της αποστολής, πρωταρχικό μέλημα είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες της Λάρισας και της Θεσσαλίας. Για τον σκοπό αυτό, η Ομάδα Εξωτερικής Αποστολής διοργανώνει Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και φιλανθρωπικό μπαζάρ με σκοπό την ενίσχυση του έργου της. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Κτιρίου Κατσίγρα στην πλατεία Ταχυδρομείου (Παπακυριαζή 22).

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

-Εορταστικό Bazaar από Κυριακή 17 έως Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στην πλατεία Ταχυδρομείου στο κτίριο Κατσίγρα

-Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση την Τετάρτη 20/12 στις 19:00 στο αμφιθέατρο του Κτιρίου Κατσίγρα (2ος όροφος) και παρουσίαση του έργου της ομάδας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά η βυζαντινή χορωδία του Δ.Ω.Λ. «Χορός Αγγελικός» και άλλα μουσικά σχήματα

-Χριστουγεννιάτικα τραγούδια την Πέμπτη 21/12 στις 18:30 από την παιδική χορωδία του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Λαρίσης

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τις δράσεις της ομάδας θα διατεθούν για την ενίσχυση της Ιατρικής Aποστολής. Επίσης, όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό.

Ας γίνουν αυτά τα Χριστούγεννα ευκαιρία να μάθουμε το πραγματικό νόημα της εορτής˙ την αγάπη, την προσφορά και την αλληλεγγύη στο συνάνθρωπό μας!