Στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, με τους δημοσιογράφους Γ. Ντσούνο και ο Χρ. Κούτρα, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, προκειμένου να σχολιάσει την επικαιρότητα.

«Σας μεταφέρω τη φωνή από τον “κρατήρα του ηφαιστείου”, που είναι η Λάρισα. Τον Τόπο της τραγωδίας των δεκάδων θυμάτων, η πλειοψηφία των οποίων ήταν νέα παιδιά κάτω των 30 ετών», ανέφερε εισαγωγικά η Ε. Λιακούλη, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι «στην πόλη μου έχουμε χάσει και θρηνήσει δεκάδες Ανθρώπους-θύματα του σιδηροδρόμου στις αφύλακτες διαβάσεις, καθώς το σιδηροδρομικό δίκτυο βρίσκεται μέσα στην πόλη, γεγονός απαράδεκτο για την κοινή λογική, πόσο μάλλον για την πρόοδο και την τεχνολογία της εποχής».

Στο πλαίσιο της ιστορικής αναδρομής που επιχειρήθηκε για την εξέλιξη του σιδηροδρόμου η Ε Λιακούλη αφού τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ιδιωτικοποίησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έναντι “πινακίου φακής”, ξεπούλημα “μ’ ένα Νόμο και μ’ ένα Άρθρο”», επεσήμανε ότι  «αποδεικνύεται περίτρανα η παθογένεια του συστήματος, αφού το Κράτος αντιμετωπίστηκε από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. ως ένα κομματικό Κράτος “λάφυρο” και όχι ως ένα Κράτος εγγυητής της ασφάλειας των πολιτών. Αποτέλεσμα, να αποτελούν “κράτος εν κράτει” οι κομματάρχες.Ενδεικτικό παράδειγμα, για το οποίο ζητάμε απαντήσεις εδώ και μέρες, η μετάταξη του εν λόγω σταθμάρχη, με την εκ των υστέρων Υπουργική Απόφαση αλλαγής του ηλικιακού ορίου στον Κανονισμό του ΟΣΕ , ενώ είχε ήδη λήξει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις μετατάξεις στον συγκεκριμένο  Κύκλο Κινητικότητας. Αυτό παραπέμπει σε φωτογραφική διαδικασία και πρέπει να απαντηθεί, αλλά όλοι προσποιούνται ότι δεν ακούνε …».

Η Ευαγγελία Λιακούλη πρόσθεσε, ως επιπλέον παραδείγματα, «το θέμα της εκπαίδευσης που έλαβε ο σταθμάρχης», καθώς την «την αλλαγή Διοίκησης στην ΕΡΓΟΣΕ».«Ο κ. Βίνης παραιτήθηκε, ο κ. Παληός ανέλαβε. Ο μεν ήταν κομματικό στέλεχος που είχε υπογράψει υπέρ του κ. Μητσοτάκη, όταν ήταν υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ., ο δε ήταν εκπρόσωπος της Ν.Δ. στο Τ.Ε.Ε.. Αν λοιπόν αυτό δεν είναι κομματικό κράτος και μάλιστα όχι μόνο ομογάλακτων , αλλά και προσωπικά αρεστών, τότε ποιο είναι ; », ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Γραμματέας της Κ.Ο., σημείωσε καταλήγοντας ότι «όλα αυτά εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για το περιβόητο επιτελικό κράτος των αρίστων και σίγουρα  δεν έχουν καμία σχέση με το όραμά μας για ένα αξιοκρατικό Κράτος -εγγυητή του δημοσίου συμφέροντος και της ασφάλειας κάθε πολίτη, καμία σχέση με την  ανθεκτική οικονομία, τη δίκαιη κοινωνία και την ισχυρή Ελλάδα, που αξίζει ο Λαός μας».

https://www.youtube.com/watch?v=8Fo441AS_es