Ο καθιερωμένος ετήσιος αγιασμός πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη της φετινής καλλιτεχνικής χρονιάς στην Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης 9 Οκτωβρίου 2024. Η λιτή τελετή έλαβε χώρα στην φιλόξενη αίθουσα συνεδριάσεων του ΤΟΕΒ της πόλης αμέσως μετά την τακτική πρόβα της χορωδίας, όπου από φέτος πραγματοποιεί εκεί τις δοκιμές της.

Στον αγιασμό παραβρέθηκαν όλα τα μέλη της χορωδίας, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού - Αθλητισμού κ. Γιάννης Δημακόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της χορωδίας κ. Γιάννης Μαλέτσικας, ο πρόεδρος της χορωδίας κ. Δημήτρης Βασιλείου και ο καλλιτεχνικός διευθυντής – μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος κ. Εσκίογλου συνεχάρη τους χορωδούς και το μαέστρο για το ζήλο τους, εξήρε την υψηλού επιπέδου συμβολή της Δημοτικής Χορωδίας στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και την καλλιτεχνική παρουσία και συμμετοχή τους σε σημαντικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό ως άξιοι πρεσβευτές της πόλης. Επίσης δήλωσε την συνεχή θερμή στήριξη και συμπαράσταση ολόκληρης της δημοτικής αρχής στη χορωδία με κάθε τρόπο.

Ο μαέστρος κ. Μάτης ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των χορωδών τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο για την έμπρακτη στήριξή τους στο έργο της χορωδίας. Επίσης αποκάλυψε τον φετινό πλούσιο καλλιτεχνικό σχεδιασμό και την πρώτη εμφάνιση της χορωδίας τον ερχόμενο Νοέμβρη στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, μετά από πρόσκληση με απαιτητικό ρεπερτόριο.

Η βραδιά συνεχίστηκε με γεύμα σε γνωστό κέντρο εστίασης της πόλης με πολύ χορό και τραγούδι από την λαϊκή ορχήστρα της χορωδίας.